De afgelopen jaren was DSS MB1 een moeilijke tegenstander. Twee jaar geleden werd de wedstrijd verloren, vorig jaar werd er moeizaam gewonnen van een stug verdedigend DSS. Dit keer had Reiger Boys een groot overwicht, maar had het heel erg veel kansen nodig om dat overwicht ook in de score uit te drukken.

Met Chabeli (bijna weer aan spelen toe), Kelly en Laura geblesseerd, begon Reiger Boys met 2 speelsters op de bank, waar DSS de luxe had van 6 fitte wisselspeelsters. Al in de eerste minuut had Judith (de Bruin) een kleine kans. Even later zette Tessa een fraaie aanval op. Via Fay werd Judith (de Bruin) bereikt, die haar schot via de binnenkant paal weer het veld in zag stuiten. Twee corners en schoten op het doel door Fiore en Manon hadden ook geen resultaat voor Reiger Boys. Een vrije trap van Manon werd door de verdediging van DSS tot een corner verwerkt. Uit die corner opende Anika in de 15-de minuut de score: 0-1. De aanvallen bleef doorgaan, met kansen voor Zoë en Fiore die net niet verzilverd werden. Volgens oude voetbalwetten valt de goal dan aan de andere kant. De net ingevallen, zeer snelle spits van DSS profiteerde van miscommunicatie in de Reiger Boys verdediging en scoorde de gelijkmaker. Reiger Boys bleef onvermoeibaar aanvallen en creëerde een hele reeks kansen. Een vlammend schot van Anne ketste af op de lat en een schot van Fiore ging op centimeters naast. En weer viel de goal aan de andere kant, toen diezelfde snelle spits bij een uitval van DSS werd neergehaald in het strafschopgebied. Joyce had de penalty nog bijna tegengehouden, maar ‘bijna’ is helaas niet genoeg: 2-1 voor DSS. De 2-2 ruststand werd bereikt toen Fay een mooie rush uitvoerde aan de rechterkant en de bal voor de goal bracht waar Jitske en Judith (Kouwen) (beiden verdedigsters!) klaar stonden om de bal in te tikken. Judith (Kouwen) scoorde haar eerste goal in de kleuren van Reiger Boys.

De tweede helft speelde zich grotendeels op de helft van DSS af. Er waren kansen en kansjes uit allerlei situaties voor Fay, Valerie, Zoë, Judith (de Bruin), Manon en Fiore. Achterin zorgden Jitske, Tessa, Anne en Judith (Kouwen) er voor dat DSS niet meer gevaarlijk kon worden en dat Ashley, Fiore, Anika, Fay en Manon zich op het middenveld met aanvallen bezig konden houden. Na 25 minuten aanvallen schoot Manon van grotere afstand de bal over de keepster heen in de goal: 2-3. Daarbij blesseerde de keepster van DSS zich zo ernstig aan haar rug, dat zij vervangen moest worden door een veldspeelster. Er kwamen nog veel meer kansen, uit corners, afstandschoten en uitgespeelde aanvallen, maar de wedstrijd werd pas op slot gezet, toen Judith (de Bruin) met een heel goede steekpass Zoë bereikte, die met een ziedend schot alle frustraties over gemiste kansen van zich af schoot: 2-4.