vrouwen 1 met Romke VisserVrijdag 4 september jl. stond voor de zaalvrouwen van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. In de eerste ronde van de landelijke KNVB beker, die dit seizoen vanaf ronde 1 een knock-out systeem kent, troffen zij Drachtster Boys VR1 uit Drachten. Na 2x 20 minuten stond er een gelijke stand op het bord: 5-5 en dus moesten strafschoppen bepalen wie er door ging naar de tweede ronde. Drachtster Boys begon niet goed aan de wedstrijd. Het was slordig in balbezit en was duidelijk zoekende. Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau zakte in en wachtte geduldig op de counter.

In de 6e min kwam Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau op voorsprong na balverlies van Drachtster Boys. Rona Mosterd onderschepte een pass in de opbouw van Drachtster Boys en rondde goed af in de verre hoek: 0-1. Een minuut later was opnieuw balverlies van Drachtster Boys de inleiding voor een tegendoelpunt en opnieuw was het Rona Mosterd die de goal op haar naam zette: 0-2. Drachtster Boys was het in deze fase van de wedstrijd even helemaal kwijt en liep tegen een nog grotere achterstand aan. Het was Rona Mosterd die haar hattrick compleet maakte: 0-3. In de 14e minuut veroverde Brenda Eefting de bal na goed druk zetten en scoorde beheerst: 1-3. Drachtster Boys moest hard werken om door de verdediging van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau te breken. Marian Meijer zag haar schot na een snel uitgevoerde counter door keepster Jesca Willemsen gestopt worden en Jessie Prijs schoot een vrije trap in de muur. De duo trainers van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau grepen met nog 5.59 minuten op de klok naar een time out en direct daarna onderschepte Rona Mosterd de bal en opnieuw scoorde zij: 1-4. Drachtster Boys nam met nog iets meer dan 3 minuten op de klok een time out. De achterstand werd hierna binnen 2 minuten verkleind tot één doelpunt verschil. Jessie Prijs scoorde 2-4 vanuit een 10 meter trap en even later schoot Prijs hard binnen na een goede actie naar binnen; 3-4.

Rollen omgedraaid in de tweede helft
De tweede helft speelde Drachtster Boys beter dan de eerste en kwam Reiger Boys / Treffer uitzendbureau er minder gevaarlijk uit. Lotte Donath en Marian Meijer zorgden voor het Drachtster gevaar aan het begin van de tweede helft, maar troffen het zijnet. In de 7e minuut rondde Donath een goede pass van Meijer af; 4-4. Reiger Boys /Treffer uitzendburuea leek het verzet niet meer vol te kunnen houden, maar het was een grote fout van Jessie Prijs die de ze terug het zadel in hielp. Haar intrap was te kort voor keepster Teuny Bosma. Wie anders dan Rona Mosterd onderschepte de bal en omspeelde Bosma: 4-5. Een minuut later werd het toch weer gelijk. Marleen Reenders rondde een goede aanval van Drachtster Boys in tweede instantie af; 5-5. Nadat Dominique Verweij (on te recht scheidsrechterlijke dwaling) het veld moest verlaten na een tweede gele kaart, speelde Drachtster Boys met een man meer. Het benutte deze numerieke meerderheid echter niet om de winst naar zich toe te trekken. Strafschoppen moesten uit gaan maken wie er zou winnen. Lotte Donath zette Drachtster Boys op voorsprong. Ook Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau maakte geen fout: Larissa Smit schoot raak; 1-1. Hierna scoorde Marian Meijer voor Drachtster Boys; 2-1. Demi Wustenhoff schoot namens Reiger Boys naast waardoor Jessie Prijs mocht aanleggen voor de beslissende strafschop. Zij herstelde haar eerdere fout door raak te schieten waardoor Drachtster Boys zich plaatste voor de volgende ronde.

As vrijdag, 11 september gaat de eredivisie weer van start. Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau trapt af in Amsterdam Zuidoost tegen Zuidoost unit. Zij schakelde afgelopen week vrouwen 2 uit in Heerhugowaard (0-8). De Amsterdammers speelde zeer ruw en hardt. De eerste thuiswedstrijd staat op 18 september op het programma. Dan komt nieuwkomer KTP Nieuw Roden naar de Waardergolf.