Reiger Boys VR1 RVVH VR1 2015 2016 2De opening van de competitie in de Hoofdklasse Vrouwen is voor Reiger Boys niet gegaan zoals gehoopt. De thuiswedstrijd tegen RVVH uit Ridderkerk was van een matig niveau waarin het er lang op leek dat men zonder doelpunten zou eindigen. Het werd echter een desillusie voor de thuisploeg toen de gasten in de laatste tien minuten maar liefst drie maal wisten te scoren.

Onder leiding van de nieuwe trainer/coach Corina Dekker die met een vrijwel geheel nieuw team aan de slag ging na de degradatie van afgelopen seizoen, wist men in de eerste helft met een forse wind tegen goed te overleven. RVVH had weliswaar een veldoverwicht door de harde bries op De Wending, maar de kleine mogelijkheden die men kreeg werden niet benut waardoor men met 0-0 ging rusten.

In het tweede bedrijf speelde Reiger Boys dus met de wind mee, maar ook nu lukte het beide ploegen niet het niveau van de eerste helft wat op te krikken, en kansen ontstonden er dan ook nauwelijks. Gezien de omstandigheden was het voor Reiger Boys dus zak om de 0-0 over de streep te trekken, maar helaas slaagde men hier niet in. In de 81e minuut betekende een uitbraak van RVVH alsnog de 0-1, en hoewel men in de slotfase ook probeerde om dit recht te trekken werd het alleen maar erger. Door de ruimte die achterin ontstond wist RVVH in blessuretijd nog tweemaal te profiteren en kwam er uiteindelijk een geflatteerde 0-3 eindstand op het bord.

Komende zaterdag 12 september mag Vrouwen 1 dit proberen recht te zetten in de uitwedstrijd bij het Utrechtste Oddyseus '91.
Meer foto's van Reiger Boys VR1-RVVH VR1 zijn te bekijken via deze link.