rbnieuw2Na een matige eerste helft waarin beiden ploegen weinig kansen creëerden en het scorebord op 0-0 bleef staan wist de Heerhugowaardse ploeg in de tweede helft de wedstrijd met 2-1 te winnen en zo de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Met name de tweede helft bevatte spanning en mooie momenten. ZAP kwam na een kleine tien minuten op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Mike Vink. Een kwartier na de rust maakte een ZAP verdediger een overtreding in het zestien meter gebied wat de scheidsrechter deed doen besluiten tot het geven van een strafschop.

Giovanni Kasanwirjo schoot de bal vervolgens vanaf elf meter in de touwen. Tien minuten voor tijd maakte Ilyas Bektas de bevrijdende 2-1. Een mooie steekbal van Kossen bereikte Bektas die de bal vervolgens beheerst binnenschoof en vervolgens zichtbaar blij was met zijn eerste officiële treffer voor de geelzwarten. In de laatste minuten bleef de stand onveranderd en boekte Reiger Boys dus een 2-1 overwinning en bereikt zo de volgende ronde van het bekertoernooi.n