BTV RB 4Het vlaggenschip van Reiger Boys heeft een ongekende prestatie neergezet door voor het tweede jaar op rij te promoveren. Een jaar na het kampioenschap van de 4e klasse wist de ploeg van trainer/coach Marc van Wonderen zich nu via de nacompetitie te plaatsen voor promotie naar de 2e klasse. Velen zullen daar niet op gerekend hebben nadat de geel-zwarten vorige week het thuisduel tegen SC Buitenveldert met 1-3 verloor. In Amsterdam werd er echter in de reguliere speeltijd met 0-2 gewonnen waarna Reiger Boys het in de verlenging af wist te maken (0-4).

Van Wonderen en zijn ploeg geloofden nog in de kansen, maar wist dat het uit een ander vaatje moest tappen dan een week geleden. De intentie om een snelle goal te maken lukte echter niet want het bleef in de eerste helft 0-0 al waren er aan beide kansen wel wat mogelijkheden. Ook in de tweede helft bleef de brilstand nog enige tijd staan. Reiger Boys kreeg opnieuw kansen om de score te openen, maar mocht ook z'n ijzersterk spelende keeper Paul Roos dankbaar zijn die een aantal cruciale reddingen verrichtte. Halverwege de tweede helft sloeg Reiger Boys echter twee keer toe in een zeer kort tijdsbestek. Uit een corner van de terug in de basis terug gekeerde Pascal Kabalt wist aanvoerder Yucel Gundogdu de bal tegen de touwen te knallen en nog geen vijf minuten later werd de op snelheid zijnde Giovanni Kasanwirjo op snelheid gevloerd. De terecht gegeven strafschop werd koelbloedig benut door topscorer Jan de Bruijn (0-2).

Met deze stand zou er een verlenging volgen, maar het leek er op dat beide ploegen daar niet op wilden gokken want de aanvallen en kansen volgden elkaar over en weer en in rap tempo op. Gescoord werd er echter niet meer waardoor er extra speeltijd volgde op het zonovergoten Sportpark Buitenveldert. En hierin sloeg Reiger Boys genadeloos toe met een hoofdrol voor de razendsnelle Kasanwirjo. In de eerste helft van de verlenging leverde hij een loepzuivere voorzet af op De Bruijn die koppend zijn tweede van de middag maakte, en een aantal minuten voor tijd wist de rappe aanvaller zelf voor de 0-4 te zorgen en daarmee de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Wat volgde was een uitbundig feest op het veld, in de bus, en tot in de late uurtjes in de kantine van Sportpark De Wending te Heerhugowaard.