P5241636a“Heel blijven [met het oog op de alles-beslissende competitiewedstrijd van a.s. zaterdag] en vooral plezier hebben”. Dat was het devies dat de trainers de meiden van de MB1 meegaven bij het internationale Ladies Cup toernooi in Venray. Een meer dan voortreffelijk georganiseerd toernooi, waarbij aan alles gedacht werd en dat tot in de puntjes verzorgd was. Onze dank gaat uit naar de organiserende vereniging, sv Venray.

De meiden pasten het devies meteen aan in ‘Winnen, heel blijven en lol hebben’. En winnen deden ze. Bij alle wedstrijden in de voorronde op zaterdag werd er vanaf de aftrap druk gezet op de tegenstander. Die tegenstanders wisten vaak niet wat hen overkwam en je zag ook duidelijk het verschil tussen hoofdklasse en 1-ste/2-de klasse. De wedstrijden werden voornamelijk op de helft van de tegenstander gespeeld. DVO 60 uit Roosendaal en DPJ/DFC uit Doenrade (zoek maar op) werden met 4-0 (in wedstrijden van slechts 25 minuten op zaterdag en 20 minuten op zondag) verslagen, Orion uit Nijmegen met 2-0. De wedstrijd tegen Always Forward uit Hoorn staat in de herinnering gegrift als de wedstrijd van de enorme kansen. Aan beide zijden, overigens. Qua kansen had het 4-1 voor Reiger Boys moeten worden, maar de uitslag werd 0-0. En dat werd door de aanhang van Always Forward weer als een overwinning gevierd, want de nul gehouden tegen een hoofdklasser.

Na een avond/nacht met barbeque, disco, chillen en voetballen (?) in de tent, ouders die Venray onveilig maakten en waarin iedereen toch nog redelijk geslapen had, werd er zondag in de winnaars poule gespeeld. De eerste wedstrijd was weer tegen Always Forward. Natuurlijk waren de meiden erop gebrand om het overwicht dat zij zaterdag hadden gehad, nu ook in cijfers uit te drukken. Met 2-0 winst stapten zij van het veld af, na een wedstrijd die zich vrijwel geheel op de helft van Always Forward had afgespeeld. Daarna de wedstrijd tegen Fortuna Köln uit Keulen. Die werd met 1-0 gewonnen, na een heel spannende wedstrijd waarin beide teams met veel inzet voor de overwinning vochten. ‘t Gooi uit Hilversum en de thuisclub uit Venray werden beide met 3-0 verslagen, met echt goed voetbal en fraaie goals. De laatste wedstrijd was tegen Bennekom. Op dat moment was het al duidelijk dat Reiger Boys hoogstwaarschijnlijk het toernooi zou winnen. Bennekom was er natuurlijk op gebrand om juist tegen Reiger Boys goed af te sluiten. In een spannende wedstrijd die heen en weer golfde, slaagde Bennekom er wel in te scoren en Reiger Boys, ondanks een paar grote kansen, niet. De enige verlies partij van het hele toernooi. Daardoor werd de allerlaatste partij van de dag tussen Fortuna Köln en ‘t Gooi plotseling heel interessant, want bij een 7-0 winst van Fortuna Köln zou dat team op doelsaldo het toernooi kunnen winnen. Terwijl de meiden van Reiger Boys al onder de douche stonden, veranderden de ouders plotseling in trouwe (‘Gooi was altijd al mijn cluppie’) en vooral luidruchtige (had een van die vele coaches van ‘t Gooi nou een licht Italiaans accent?) supporters van ‘t Gooi. Voor het eerst in de geschiedenis had de club uit Hilversum een eigen F-side met club-hooligans. Men wil het graag tot deze ene keer beperken. ‘t Gooi won en Reiger Boys MB1 was met 3 punten voorsprong op de andere ploegen winnaar van de Ladies Cup 2015.