Gisterenavond was dan voor onze meiden de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, eindelijk kon het kampioenschap binnengehaald worden. Met 6 punten voorsprong op Haarlem Kennemerland die nog 2 wedstrijden moest spelen hoefden wij alleen maar gelijk te spelen. Onze meiden begonnen vrij zenuwachtig aan de wedstrijd waardoor het een beetje rommelig was. Dit was dan ook de reden dat wij na een minuut of 10 met 0-1 achter kwamen. Gelukkig bleven de meiden positief en kon een minuut of 5 later de aansluitingstreffer door Kylie binnengeschoten worden. Nu kregen de meiden er zelf ook weer wat meer vertrouwen in en er werd direct beter overgespeeld naar elkaar. Op het middenveld hielden de meiden goed druk naar voren wat uiteindelijk resulteerde in een goede combinatie waarna Esmee Peereboom voor de voorsprong zorgde, 2-1. Nu kwamen de meiden van Haarlem Kennemerland weer goed opzetten en nadat zij diverse corners hadden gekregen die zeer gevaarlijk waren konden zij toch weer gelijk maken wat de ruststand van 2-2 op het scorebord zette. Tijdens de rust heb ik de meiden nog 1 keer verteld dat zij alles in eigen hand hadden en dat zij nog 30 minuten moesten knokken voor iedere bal. Na de rust hebben zij dit prima opgepakt en er was geen dame op het veld te vinden die zich niet volledig inzette. Halverwege de tweede helft kwam de achterhoede met een mooie pass op Samantha, zij bedacht zich niet en stormde op het doel af om verwoestend de 3-2 binnen te knallen. Het laatste kwartier was het ouderwets billenknijpen want ook de tegenstanders gaven zich nog niet gewonnen. Zo gebeurde het dan ook dat de stand 2 minuten voor het eind weer gelijk werd, 3-3. De grootste opluchting was het laatste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter. Nu was het kampioenschap eindelijk een feit. Alle meiden gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap, jullie hebben het gehele seizoen als een écht team op de velden gestaan. Ik ben trots op jullie. Ik wil ook graag alle ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s en alle andere supporters bedanken voor een meer dan geslaagd seizoen.