0-1 gewonnen. Dat dan dan weer wel. Drie punten in de pocket, dus nog vol op titelkoers. Maar wat was het spannend. Want bij een 0-1 stand kan zomaar de 1-1 vallen en is de titel verkeken. Zonder Kelly (althans in het veld. Want ondanks een ernstige knieband blessure toch naar Utrecht gekomen om het team moreel te ondersteunen en van de verjaardags-appeltaart te genieten) begon het team aan de wedstrijd. De eerste minuut wat plaagstootjes van Sporting, maar al heel snel nam Reiger Boys het spel over. Na slechts drie minuten een uitval van Britt over rechts. Zij gaf de bal op maat voor, waar Maartje de bal langs de keepster plaatste: 0-1. De aanvallen van Reiger Boys bleven elkaar snel opvolgen. Judith en Manon bereikten de achterlijn en gaven voor, maar de verdediging van Sporting werd niet echt in de problemen gebracht. Maartje schoot net naast, een uitval van Judith werd afgefloten wegens buitenspel, een schot van Tessa smoorde in de verdediging en pogingen van Manon en Jill gingen ook naast. Een voorzet van Anika landde op het dak van het doel. En als er dan een schot door de verdediging van Sporting heen kwam, was er de goede doelvrouw die met een paar mooie reddingen haar kwaliteiten onderstreepte. Een schot van Fiore was een prooi voor de keepster en ook een gevaarlijke vrije trap door Maartje werd door de keepster gepareerd. De rebound werd door Judith in het zijnet geschoten. Geleidelijk aan slopen er onnauwkeurigheden in het spel van Reiger Boys en begon de twijfel te knagen. Sporting kreeg meer en meer vat op het spel en de wedstrijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af.

Dat werd heel duidelijk in de tweede helft, die ongemeen spannend was, maar waarin eigenlijk heel slecht gevoetbald werd. De verdediging van Reiger Boys had de zaken goed onder controle. Aniek, Tessa, Jill en Valerie (in de eerste helft) zorgden ervoor dat Sporting er niet door kwam en die enkele keer dat dat toch gebeurde, hielden Noelle en Jitske de deur achterin op slot. Tekenend is dat Laura slechts één keer echt in actie hoefde te komen en dat natuurlijk heel bekwaam deed. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat Reiger Boys de verdediging van Sporting ook niet echt in de problemen bracht. Ja, er werd kei- en keihard gewerkt. Door iedereen. Maar veel aanvallen misten finesse en nauwkeurigheid, waardoor de bal vaak net niet bij de voorwaartsen kwam. En als de bal daar kwam, dan kregen Merel, Valerie (in de tweede helft als buitenspeelster ingezet voor de geblesseerd geraakte Judith), Britt en Maartje niet voldoende ondersteuning om de kansjes te verzilveren. Schoten uit de tweede lijn van Noelle, Fiore en Jill misten de kracht om de keepster van Sporting erg te verontrusten. Kortom, veel kansjes, corners en vrije trappen voor Reiger Boys, maar geen echt grote kansen. De 0-1 einduitslag was gezien het lichte veldoverwicht van Reiger Boys wel terecht, maar Sporting heeft het zeer spannend gemaakt.