10481716 833400353421681 1436856918038268284 n9:25 uur, Zaterdagochtend 9 mei in kleedkamer 4 komen de mannen van de F-3 al triomfantelijk in hun tenues de kleedkamer binnen lopen. Er is geen twijfel bij de mannen te bespeuren echter wel veel praatjes. Ze zullen deze wedstrijd tegen Dynamo F1 winnen. Verliezen is geen optie volgens de mannen. Er wordt door Gabriel al gemeld dan ze trek hebben in patat en dat er met de tenues gedoucht gaat worden als ze kampioen zijn. Zelfs Tim, die de dag ervoor nog ziek afgemeld met koorts blijkt uit de as herrezen. Toch zien we hier en daar wat strakke smoeltjes als de minuten wegtikken.

9:40 uur, Wij trainers/coaches zijn ook redelijk positief maar proberen de positiviteit toch wel wat te temperen. Er dient immers eerst nog te worden gevoetbald. De mannen zijn dit jaar van de 4e naar de 3e klasse verplaatst en staan gelijk met Kolping Boys die 1 wedstrijd meer hebben gespeeld maar wel een beter doel saldo hebben. Met de 1e helft wind tegen en hier en daar wat meivakantie-vermoeidheidstrekjes bij de mannen zijn wij iets minder optimistisch gestemd. Snel de opstelling maar even doornemen en wat tips in verband met de winderigheid meegeven. De aandachtsboog is vandaag wel heel erg kort. En weg zijn ze op naar de warming up. Oh ja, veel plezier maken!

9:45 uur, Gelukkig heeft de club er voor gezorgd dat de condities optimaal voor elkaar waren voor deze kampioenswedstrijd op de Wending. Met een goede scheidsrechter, een professionele fotograaf en een plek op het hoofdveld kon de wedstrijd om 10 uur van start. Supporters zijn er meer dan voldoende. Papa’s, mama’s, opa’s en oma’s genoeg. Hier en daar wat broertjes en zusjes en zelfs nog een aantal trainers die even komen kijken. Nog even wat warming-up oefeningen en de wedstrijd kan beginnen.

10:00 uur, Start wedstrijd. Aftrap Dynamo. Binnen luttele seconden is de bal in ons bezit. Via de flanken en goed combinatiespel tuigen de mannen naar voren. De eerste goal komt op naam van Berend. Dynamo kan voor de 2e keer aftrappen. Job zit er boven op. We zien combinaties lukken via de flanken door het midden. Het maakt niet uit. Dion, Bram, iedereen toont de juiste inzet die we een tijdje met enige mate niet meer hebben gezien. Binnen vijf minuten staan we al met 3-0 voor. Door de harde wind komt de bal soms toch ook op onze helft. Dynamo krijgt wat kansjes. De eerste corner van Dynamo draait in één keer schitterend de hoek in. Gelegenheidskeeper Kris kansloos latend. Kris keept als er nood aan de man is maar vertelde na afloop dat hij het deze keer graag iets drukker had gehad. De koppies van onze mannen gaan gelukkig niet hangen na dit tegendoelpunt en de mannen gaan vol in de aanval. We sluiten voor rust af met 5-1.

10:25 uur, Feest in de kleedkamer met limonade. De coaches hebben als taak de jongens met de voetjes op de vloer te houden. Hier wordt dan ook voor gezorgd. Nog 20 minuutjes alles uit de kast met de wind in de rug. Het kan toch niet meer fout gaan? Een langer praatje heeft geen toegevoegde waard meer. We hoeven niet te vragen aan de mannen wat er goed en niet goed gaat. Alles gaat goed. En weg zijn ze.

10:30 uur, De mannen gaan er in het 2e bedrijf vol gas tegen aan. Het tegendoelpunt zit ze niet lekker en ze geven Dynamo ook geen kansen meer. Bijna alle mannen pikken hun doelpuntje mee. Dion, Bram , Kris, Tim, Berend, Job, Gabriel en Lukas spelen vandaag hun beste wedstrijd van dit seizoen. De scheidsrechter fluit af als de teller op 12 staat. 12-1 !! Nog even wat penalty’s schieten, de tegenstander bedanken en douchen. In tenue!

Gefeliciteerd mannen, met het 2e kampioenschap op rij!