FCCETT 1Tijdens de 3e editie van het Johanna's Hof E-Top Tournament van FC Castricum heeft de E1 van Reiger Boys zich uitstekend gemanifesteerd. Ondanks een moeilijke start met een gelijkspel en een nederlaag wist de ploeg van de trainer Thomas Bart en William Peereboom in de finale te geraken waarin het Groningse GVAV Rapiditas na verlenging net te sterk was (1-0).

Reiger Boys was voor het eerst van de partij op dit sterk bezette evenement met maar liefst zestien deelnemers, en gezien de prestaties in competitieverband mocht men direct al gerekend worden tot een van de kanshebbers. Toch begon de poulefase heel moeizaam want in de eerste wedstrijd tegen GVAV Rapiditas kreeg men weliswaar de meeste kansen,maar bleef men toch steken op 0-0. Hierna volgde HV & CV Quick, en ook nu waren de geel-zwarten niet effectief voor de goal, en na de wissel waren de Hagenaars dat wel met een 0-2 eindstand tot gevolg.

Met één punt uit twee duels wist Reiger Boys dat het de laatste poulewedstrijd tegen NEC met ruime cijfers moest winnen om een plaats in de kwartfinale af te dwingen. En dit gebeurde ook, want eindelijk liet Reiger Boys weer eens het spel zien wat men in de competitie gewend is en de Nijmegenaren werden dan ook met een kansloze 3-0 nederlaag heen gestuurd.

In de kwartfinale trof men het Amsterdamse AFC dat in de poule onder meer had afgerekend met de winnaar van vorig jaar, AFC '34. In deze spannende wedstrijd werd er uiteindelijk niet gescoord waarna de strafschoppen de beslissing moesten brengen. Doordat keeper Guido de laatste Amsterdamse penalty wist te keren was de vreugde over het bereiken van de halve finale groot. In die halve finale kwam men een andere favoriet tegen, het Rotterdamse Spartaan '20. Nu kwam Reiger Boys al in de 3e minuut op een 1-0 voorsprong toen Job het eindpunt was van een vlot lopende aanval. Hierna volgden nog twintig spannende minuten maar de hechte defensie van Reiger Boys gaf niets meer weg en zo was de finale een feit.

In de finale trof Reiger Boys de ploeg die men 's ochtends vroeg ook al had getroffen. GVAV Rapiditas was vorig jaar verliezend finalist, en had nu in de halve finale afgerekend met het sterke RKAV Volendam. Net als eerder op de dag werd er ook nu in de reguliere speeltijd niet gescoord waarna 2x5 minuten verlengen volgde. Terwijl iedereen zich opmaakte voor de strafschoppenserie sloegen de Groningers in de laatste minuut van de verlenging alsnog toe en mochten zij de hoofdprijs meenemen. De teleurstelling bij de Reiger Boys talenten was groot, maar men mocht vooral trots zijn op deze uitstekende teamprestatie in dit ijzersterke deelnemersveld.

Reiger Boys-GVAV Rapiditas (0-1, n.v.)

Meer foto's van het E-Top Toernooi van FC Castricum staan onder de volgende link: