Wat een spannende wedstrijd! En, vanuit Reiger Boys oogpunt, wat onnodig dat de wedstrijd zo spannend werd, maar leuk was het wel. Achteraf, toen er gewonnen was. Een heel reeks geblesseerden met Laura, Britt en Judith op de bank en Aniek elders. Joyce en Fay uit de MC1 kwamen de gelederen versterken, waarbij Joyce als keepster natuurlijk de hele wedstrijd mocht/moest keepen. En vlak voor het einde een cruciale redding verrichtte! Ook een wedstrijd waarin de wind (weer eens) een grote rol speelde. Geholpen door de wind, maar zeker ook dankzij beter combinatiespel, was Reiger Boys in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Zeker 5 á 6 corners in relatief korte tijd zorgden voor gevaarlijke situaties voor de goal van Medemblik. De eerste goal viel echter aan de andere kant, toen Medemblik na 20 minuten bij de eerste aanval (!) vanuit een corner kon scoren: 1-0. Reiger Boys bleef aandringen en vijf minuten later gaf Anika een diepe bal op Maartje, die de bal zo ongeveer in één keer over de keepster heen schoot: 1-1. Een soort ‘stuiterschot’ van Fiore raakte de lat, schoten van Jill en Manon gingen net naast of werden door de keepster gekeerd. Jitske en Tessa mochten geregeld vanuit het hart van de verdediging vrij oprukken om gevaar te stichten voor de goal van Medemblik. Noëlle hield de deur dan achterin op slot. Drie minuten voor de rust was het weer raak. Na goed doorzetten door Manon, kwam de bal bij Maartje. Met een prachtige beweging zette zij haar directe tegenstandster op het verkeerde been en had de hoek voor het uitzoeken: 1-2.

Na de pauze had Medemblik de wind mee en dat bracht meteen een meer op en neer gaand spelbeeld, met aanvankelijk een overheersend Medemblik. Na 5 minuten spelen was het dan ook al weer 2-2. Reiger Boys had duidelijk moeite om zich onder de druk uit te voetballen, maar slaagde daar, met veel inzet en hard werken door alle meiden, uiteindelijk wel goed in. Valerie, van rechtsachter naar linksvoor verplaatst, Merel, met een paar goede voorzetten en afstandsschoten, en Kelly, brak meerdere keren goed door, slaagden er net niet in om de winnende goal te scoren. De laatste actie kwam van Maartje, toen zij in de 37-ste minuut van grote afstand een vrije trap mocht nemen. Tot verbazing van iedereen, behalve haarzelf natuurlijk, vloog de bal tussen alle Medemblik verdedigsters en Reiger Boys aanvalsters in, de goal in: 2-3. Of eigenlijk was het Joyce die het slotakkoord mocht spelen, want dankzij een werkelijk schitterende redding in de allerlaatste minuut stelde zij de overwinning van Reiger Boys veilig.