11046622 799582830136767 5478417891060222006 nReiger Boys VR2 is na de winterstop aan een aardige opmars bezig in de 1e Klasse. Deze goede reeks werd zaterdag luister bijgezet met een karaktervolle overwinning op koploper Jong ADO Den Haag. Op De Wending wonnen de vrouwen van trainer/coach Joop Bartelings na een boeiende strijd met 2-1. Tot verrassing van velen kwam Reiger Boys uitstekend voor de dag tegen de koploper, en nadat Renée de Wit Reiger Boys al vroeg op voorsprong had gebracht kreeg men zelfs nog mogelijkheden om die score te verdubbelen. Helaas werden die kansen niet verzilverd en zo wisten de gasten na een ruim half uur op gelijke hoogte te komen via een doelpunt van Malu Postel. Reiger Boys bleef echter niet lang bij de pakken neer zitten, en wist dat er met collectieve strijd iets te behalen viel.

Dat bleek ook wel in de tweede helft want ondanks dat ADO Den Haag meer balbezit had, gaf de sterke verdediging nauwelijks iets weg, en waren de uitbraken van de thuisploeg zelfs gevaarlijker. Uit een van die snelle aanvallen wist Jent Bakker in de 72e minuut Reiger Boys op een hernieuwde voorsprong te schieten, en dat was op dat moment allerminst onverdiend te noemen. Jong ADO Den Haag zette alles op alles om de wedstrijd te doen kantelen. Een handvol kansen, een bal op de lat, en zelfs tien minuten blessuretijd die de scheidsrechter er bij telde konden er echter niet voor zorgen dat keeper Lisa Kolk nogmaals gepasseerd werd. De geweldige teamprestatie werd dan ook uitbundig gevierd toen de arbiter voor de laatste maal floot.

Foto's van Reiger Boys VR2-Jong ADO Den Haag zijn te bekijken via de volgende link: