Nadat wij 1 wedstrijd gespeeld hadden na de winterstop en er weer een paar wedstrijden afgelast waren en de vakantie nog tussendoor was gekomen mochten wij eindelijk weer lekker een balletje trappen, en wel tegen DSS MD1. Tegen deze meiden hadden wij in de najaarscompetitie met 1-0 verloren omdat zij erg fel waren om de bal terug te veroveren nadat zij hem kwijtgeraakt waren. Omdat Indy ziek was startten wij met 4 wissels. Deze keer mochten de meiden op het kunstgrasveld hun kunsten vertonen, wat ook nog wel wat indruk op de meiden achterliet. De wedstrijd ging redelijk gelijk op alleen zag ik dat de meiden van DSS iedere keer net een stapje eerder reageerden wat inhield dat wij weer te ver achteruit gedrukt werden. Zo kon het dan ook gebeuren dat DSS ongeveer halverwege de eerste helft, na een mooi afstandsschot, de 0-1 voorsprong op het scorebord zette. Onze meiden bleven echter vechten en na een goede solo van Samantha op de rechter kant belandde haar schot helaas precies in de keepster haar handen. Nadat Gabrielle nog de nodige reddingen had verricht floot de scheidsrechter voor de rust. Tijdens de rust heb ik de meiden uitgelegd dat wij moesten proberen om onder de druk van DSS uit te voetballen en dit kon alleen maar door zelf ook gelijk druk op de tegenstander te zetten bij balverlies. Ook had ik de meiden gevraagd om iets feller aan de tweede helft te beginnen zodat wij zelf een stapje eerder bij de bal zouden komen. Direct na de rust zag je dat de meiden het goed hadden opgepakt en speelden zij bijna de gehele tweede helft op de helft van DSS. Er waren mooie onderlinge duels te bewonderen die om en om gewonnen werden. Op een minuut of tien voor einde van de wedstrijd kregen de meiden dan toch de beloning van het harde werken, na een mooie solo van Esmee P. langs de linkerkant haalde zij met “buitenkantje” rechts uit en tekende zo voor de gelijkmaker, 1-1. Nu kregen de meiden de smaak te pakken en bleven zij vechten om de 3 punten nog binnen te halen maar de meiden van DSS konden zich met goed verdedigend werk heel goed staande houden, waarvoor zij ook een compliment verdienen. Meiden, als jullie iedere wedstrijd beginnen zoals jullie de tweede helft gespeeld hebben kunnen wij nog mooie wedstrijden verwachten. Allemaal bedankt voor de inzet en ik ben trots op jullie. Indy beterschap en ik hoop dat iedereen er maandag bij de training weer bij is.