Met enige vertraging hierbij het wedstrijdverslag van onze eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Deze wedstrijd speelden wij uit in Assendelft tegen Voetbal Vereniging Assendelft, niet te verwarren met Sport Vereniging Assendelft want die vereniging zit op een ander adres!! Wij waren in de luxe positie dat wij met een compleet elftal konden vertrekken wat inhield dat wij 5 wissels hadden. Nadat iedereen weer een beetje gewend was aan de positie waar zij stonden konden wij de aanval inzetten. Assendelft verdedigde vrij sterk waardoor wij niet geheel tot het doel konden doordringen en zelfs achterin hadden wij de nodige moeite om de bal bij ons doel weg te houden. Na een minuut of 15 was het dan toch zover dat Samantha de bal vanaf rechts voor het doel langs kon schieten, Gabrielle die op de linksvoor positie stond bleef mooi achter de bal staan zodat zij geen buitenspel kon zijn en zorgde zo voor de 0-1 voorsprong. Dit was ook gelijk de ruststand. Tijdens de rust heb ik de meiden gevraagd om iets feller de bal terug te veroveren zodat wij zelf minder in de problemen zouden komen achterin. Gelijk na de rust ging de bal weer vooruit en na een minuut of 5 lag ook de 0-2 tegen de touwen nadat Kylie op de paal schoot en Samantha goed anticipeerde en hem binnenschoot. Nu werd het voor onze meiden iets makkelijker om de bal rond te laten gaan en zo kon Kylie dan ook de 0-3 aantekenen na een afstandsschot. Toch kwamen de meiden van Assendelft ook zo af en toe gevaarlijk dicht bij het doel maar door kordaat optreden van Pheadra bleven wij nog op de nul staan achterin. Halverwege de tweede helft zorgde Esmee P. voor de 0-4 na een mooie solo tussen twee meiden door en een geplaatste bal in de rechter onderhoek. Nog geen 5 minuten later zorgde Esmee P. ook voor de 0-5 nadat de meiden een paar keer goed naar elkaar overgespeeld hadden. Ook Assendelft wist het doel te vinden na een mooie solo zodat de stand van 1-5 op het bord kwam te staan. Toch konden wij het laatste doelpunt maken, Kylie schoot de 1-6 binnen. Meiden, jullie hebben weer een prachtige teamprestatie geleverd en ondanks dat wij met 5 wissels speelden wisten jullie je prima aan je positie te houden. Volgende week zaterdag spelen wij wederom een uitwedstrijd, uit tegen Zeevogels in Egmond. Tot volgende week.