Reiger Boys tegen ZCFCReiger Boys heeft de ongeslagen status van na de winterstop weten vast te houden. De ploeg van trainer/coach Marc van Wonderen wist de thuiswedstrijd tegen concurrent ZCFC met het kleinst mogelijke verschil te winnen dankzij een doelpunt van topscorer Jan de Bruijn (1-0). Zijn totaal staat inmiddels op 28 goals.

Ondanks het feit dat de thuisploeg vanaf de eerste minuut een veldoverwicht had, viel het niet mee om een bres te slaan in de stugge Zaanse verdediging. Dit kwam ook omdat het nodige geluk ontbrak in de afwerking. Reiger Boys mocht zelfs blij zijn dat het met 0-0 ging rusten, toen de gasten op slag van rust een enorme kans om zeep hielpen.

In de tweede helft was het beeld niet anders met veruit het meeste balbezit voor de geel-zwarten. In de 71e minuut werd dit dan toch uitgedrukt in een prachtige goal, toen de puntgave voorzet van Giovanni Kasanwirjo door topschutter De Bruijn tegen de touwen werd gekopt. Toen vervolgens de ZCFC-spits ook nog eens rood zag na een natrappende beweging was het verzet van de Zaankanters gebroken en kon Reiger Boys drie dik verdiende punten bijschrijven.

Aanstaande zaterdag 21 februari wacht er opnieuw een cruciale wedstrijd voor Reiger Boys, als men op bezoek gaat bij koploper Opperdoes.