IJmuiden Reiger Boys 22Terwijl het winterse weer van de laatste dagen de meeste velden in de regio had aangetast kwam het vlaggenschip van Reiger Boys deze zaterdag wel in actie. De uitwedstrijd tegen vv IJmuiden ging door omdat er een uitstekende grasmat bleek te liggen, en een winters zonnetje, en het ruim opgekomen publiek zorgden er voor dat alle ingrediënten voor een leuke middag voetbal aanwezig waren. Dat leuke voetbal kwam in de 1e helft voornamelijk van Reiger Boys want zij waren van quitte af aan de beter ploeg.

Na zes minuten spelen was het aanvoerder Yucel Gundogdu die dan ook de score kon openen na goed voorbereidend werk van Jermaine Rock en Daan de Vries. Gundogdu die in de eerste helft een aantal forse aanslagen op z'n benen kreeg te verwerken zorgde een half uur later ook voor de 0-2 na opnieuw een puntgave voorzet van De Vries. In de slotminuut van het eerste bedrijf kreeg Gundogdu vervolgens nog een stevige tackle tegen, en nu besloot de uitstekend leidende scheidsrechter om de IJmuiden-verdediger met rood van het veld te sturen. Helaas betekende dit ook voor Gundogdu het einde van de wedstrijd want hij moest zich in de rust laten vervangen door Giovanni Kasanwirjo.

Opmerkelijk genoeg had Reiger Boys in de tweede helft moeite met de man-meer-situatie, en kon men het prima spel van de eerste helft niet voortzetten. Trainer/coach Marc van Wonderen zag dat zijn team slordig werd in de passing, en toen de thuisploeg na een kleine twintig minuten de aansluiting vond werd het toch nog even spannend. In blessuretijd werd de wedstrijd echter definitief beslist in het voordeel van de geel-zwarte brigade. Daan de Vries, samen met Jermaine Rock uitblinker in deze wedstrijd, bracht Kasanwirjo in stelling en deze vond een andere invaller, Thijs Draper, die de eindstand op 1-3 bepaalde. Door de overwinning klimt Reiger Boys weer naar de derde plaats, en kan men volgende week zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Zeemacht proberen om nog verder naar de top te klimmen.

Meer foto's van de wedstrijd IJmuiden-Reiger Boys zijn te bekijken op de volgende pagina: https://www.facebook.com/dpsportfoto