186Eindelijk hebben de vrouwen van Reiger Boys/ Treffer Uitzendbureau de eerste competitiezege in de Eredivisie weten binnen te slepen. In de thuiswedstrijd tegen The Counters werd vrijdagavond 19 december met 3-2 gezegevierd, waardoor Reiger Boys de rode lantaarn overdraagt. In Sporthal De Waardergolf werd het verschil gemaakt in de eerste helft. Reiger Boys had weliswaar in de beker al eens gewonnen van The Counters, maar wilde nu ook in competitieverband het zoet der overwinning proeven. Na een aftastend begin nam de thuisploeg het heft dan ook in handen en halverwege de eerste helft was er al een voorsprong van 2-0.

Beide goals ontstonden uit vloeiende aanvallen, de eerste door de van een blessure terug gekeerde Jaimy Visser, de tweede door Lotte Bijl. Jesca Willemsen, die na een langdurige blessure voor het eerst in actie kwam, keepte de eerste helft en zij deed dit naar behoren, al kon zij de aansluitingstreffer van Eke Wardenaar niet voorkomen. Snel werd de marge echter weer vergroot door een vlammend schot met links van Demi Wüstenhoff, na een magnifieke passeerbeweging: 3-1.

Na de wissel werd Willemsen vervangen door Lola Hoots. Ook zij moest enkele malen bekwaam redden, omdat de thuisploeg nu meer onder druk kwam te staan. Na tien minuten kwamen de gasten daardoor dichterbij. Na een goede redding van Hoots op een poging van Stephanie Buitendam, wist deze in tweede instantie wel het net te vinden. Nu volgden tien spannende minuten waarin The Counters op jacht gingen naar de gelijkmaker, maar de uitbraken van Reiger Boys bleken minstens zo gevaarlijk. In de stand kwam geen verandering meer, en door de 3-2 zege doet Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau de laatste plaats over aan The Counters.

Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau-The Counters 3-2 (3-1)

1-0 Jaimy Visser
2-0 Lotte Bijl
2-1 Eke Wardenaar
3-1 Demi Wustenhoff
3-2 Stephanie Buitendam