2014-2015 Reiger Boys VR2-Wartburgia VR2 19Reiger Boys Vrouwen 2 staat sinds afgelopen zaterdag niet meer op de laatste plaats in de 1e klasse. De meiden van interim-coach Joop Bartelings boekten een belangrijke zege in de thuiswedstrijd tegen Wartburgia 2. Al heel vroeg in de wedstrijd kwamen de geel-zwarten op voorsprong. Een corner van Demi Wustenhoff werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar toen Wustenhoff de bal opnieuw inbracht stond verdedigster Suzanne van Zijl op de juiste plek om de 1-0 tegen de touwen te schieten. Hierna liet de thuisploeg het initiatief aan de gasten uit Amsterdam die weliswaar meer balbezit hadden, maar nauwelijks tot echte kansen kwamen. Een maal werd keeper Lisa Kolk gepasseerd maar kreeg zij hulp van Ilse Klaver die bal op de doellijn wist weg te koppen.

De tweede helft gaf een zelfde beeld met Wartburgia opnieuw veel in balbezit, maar ook nu kreeg men de bal niet langs Kolk. Bij een messcherpe counter van Reiger Boys was het echter wel raak. Zowel Jent Bakker als Britt van der Gulik kregen de bal er niet in, maar Renée de Wit die de aanval zelf had opgezet wist wel raak te schieten. Ook hierna bleef het spannend en vooral toen Wartburgia vijf minuten voor tijd de aansluiting vond. Het slotakkoord was echter voor Jent Bakker die de keeper te ver voor het doel zag staan en met een magnifieke boogbal van grote afstand de eindstand op 3-1 wist te bepalen.

Door de overwinning gaat Reiger Boys nu Oostkapelle en Delta Sports voorbij in de stand. Voor Vrouwen 2 wordt de competitie op 24 januari hervat met een uitwedstrijd bij de Telstar-beloften.

Meer foto's van de wedstrijd Reiger Boys VR2-Wartburgia 2 zijn te bekijken via de volgende link: