Vandaag de topper tegen Bergen. Het zou wel weer eens een lastige wedstrijd kunnen worden, gezien de stand en de uitslagen van Bergen. 4 geblesseerden en dus maar 10 man, dus extra lastig. Gelukkig was Amco bereid om ons team aan te vullen en dus gingen we met precies 11 man en Joël plus aardig wat andere supporters richting Bergen.

We begonnen de wedstrijd niet goed. Natuurlijk was het wat zoeken naar de beste speelwijze, met zo'n gehavend team, maar we gaven het achterin wel heel makkelijk weg de eerste 20 minuten. En dus stond het zo maar 2 – 0. Deden wij dan helemaal niets? Gelukkig wel. Ons spel werd langzaam maar zeker beter. We kregen een corner. Hamza is bij ons de man voor het nemen van deze mogelijkheden. Ook nu weer. Hij plaatste de bal goed binnen de zestien en het was Wouter die de bal mooi binnen kopte. De aansluiting was er. Helaas weer knullig verdedigen en het stond 3 – 1. Er was voor Sil geen eer te behalen. Even later weer een corner voor ons. Weer Hamza met de goede voorzet en dit keer was het Amco die raak schoot en zo stond het 3 – 2 met de rust. Niets aan de hand dus. In de rus de puntjes op de i gezet en zo begonnen we de tweede helft weer scherp.

Rutger offerde zich op en ging in de dekking bij de gevaarlijkste man bij Bergen, aangezien Dave Walter niet goed het duel aankon, met zijn geblesseerde voet. Dave dus in de spits. Had hij niet zo veel zin in, maar deed het toch, en niet eens ze verkeerd. De scheids zag een handsbal over het oog en iedereen bij ons verwachtte een vrije trap, maar die kregen we niet. Bergen reageerde meteen met een lange bal op de gevaarlijkste man en Rutger moest alle zeilen bijzetten om hem af te stoppen. Dat leek hem ook te lukken, maar de spits ging aan Rutger hangen en die viel. In zijn val nam hij de spits mee en de scheids floot voor een pingel. Die werd goed ingeschoten. Dus 4 – 1. De jongens waren geknakt. Vlak daarna werd ook Lyon er nog uit gestuurd. Dit was het signaal om alles op alles te zetten en we kregen aardig wat kansen. Maar, het zat vandaag echt niet mee. We schoten 3 keer op de lat. Dus we hadden recht op meer,maar als de ballen er niet in gaan kun je het schudden. Bergen scoorde nog wel een keer en zo werd het 5 – 2.

Jongens, dit lijkt een pak slaag, maar dat was het zeker niet. Ons veldspel was beter, maar Bergen had een zeer goede buitenspeler, en dat werd ons fataal. Ik ben toch trots op jullie jongens. Dit was onze laatste wedstrijd voor de Winterstop. Voorlopig blijven we nog lekker trainen. Dus, tot Maandag.

Dinand