En vandaag weer een keertje een verre uitwedstrijd naar Bussum, en om drie punten te vergaren om DOCOS het zo lastig mogelijk te maken om de titel in de hoofdklasse A te pakken. Wij gaan natuurlijk wel van onze eigen kracht uit en spelen de wedstrijd met mooie voetbal, vandaag was de kou en SDO de tegenstander. In de start van de eerste helft was vooral het spel van ons slordig en zorgvuldig, maar wel oppermachtig en bestreken we constant de helft van de tegenstander. Met de nodige kansen die we kregen wilden we het vaak te mooi doen en liepen we onnodig op de verdediging van SDO die vrij goed stonden, toch bleef het rommelig en niet verzorgd. Het veldspel kan veel beter en dan moet je opereren als team en zeker met deze kou wil de supporter toch wel een handje kunnen waren met applaus, toen we na vele kansen en op alle fronten de duels wonnen was het al rust en kon er koffie genuttigd worden (die ze van het asfalt afgeschraapt hadden).

De tweede helft verliep volgens plan en werd al snel door een goede combinatie hard binnen geschoten 0-1, de tegenstander had hard gewerkt in de eerste helft en was in de tweede helft duidelijk kapot gespeeld door onze meiden. Nu konden we met mooi tikkie takkie voetbal de defensie van SDO uit elkaar trekken, hierdoor werden net als in de eerste de kansen gecreëerd. Door een aanval over meerdere schijven werd de 0-2 tegen de touwen geknald waar we natuurlijk als ouders erg blij mee waren, niet iedereen was blij met het optreden van onze scheidsrechter en werd dat ook even van de kant vermeld met FLAPDROL. De scheidsrechter nam de bal ter hand en wou even duidelijk maken dat hij dat niet was, iedereen was blij dat hij de wedstrijd niet wou beëindigen en hij liet met een stuiterbal de wedstrijd weer starten. Na deze actie werd gelijk de bal met een prachtige streep de 0-3 op het scorebord gezet, nu was het een kwestie van lekker blijven tikken en het positiespel met een mooie voorstelling ten toneel te brengen. Toen er een botte overtreding werd gemaakt en nu wel voor werd gefloten, daar werd een mooie voorzet van de linkerkant met veel gevoel op Aisha haar hoofd gelegd en deze werd netjes afgerond. Na deze 0-4 kwam er een stukje bevrijding los in de acties van onze linksbuiten en werd de vader en trainer opgezocht, met het verdere uitspelen van de laatste minuten van deze partij werd er al snel afgefloten. De overwinning met twee kanten die van rommelig spel naar een prima eindsprint met vele mooie combinaties en prima spel met mooie goals, wees ook zorgvuldig in de eerste helft dan zal het makkelijker gaan om je wedstrijd te beginnen.

Hard gewerkt en bedankt voor het meespelen Tessa, mooi hoe een echte laatste vrouw achter haar verdediging speelt..