Met nog 3 wedstrijden te gaan voor de winterstop mochten wij nu naar Haarlem voor de uitwedstrijd tegen Haarlem-Kennemerland MD1. Omdat Senna en Floor tot na de winterstop aan het herstellen zijn van blessures en Kayla andere verplichtingen had reisden wij af met 13 meiden. Het keepersprobleem was deze week opgelost omdat Britt zich vrijwillig had gemeld. Nadat de meiden omgekleed waren en een korte warming-up hadden gedaan konden wij van start gaan. Direct gingen onze meiden in de aanval en de eerste goede mogelijkheid was voor Kylie maar zij schoot naast. Toch lukte het Samantha om na een minuut of 5 de 0-1 binnen te tikken. Niet lang daarna tikten de meiden op het middenveld de bal naar de linkerkant en ook Kylie trof doel met een afstandsschot over de keepster 0-2. Nadat Britt de nodige reddingen had gemaakt en Danique weer redelijk hersteld was van een bal in haar gezicht kon de aanval wederom gezocht worden. Weer was het uiteindelijk Samantha die het doel wist te vinden om de 0-3 op het scorebord te laten verschijnen. Na een mooie pass van Pheadra op Esmee Dekker die hem op haar beurt weer door kon spelen naar Kylie tekende zij wederom met een schot over de keepster heen voor de 0-4. Toch waren er tussentijds al een paar goede acties van Haarlem-Kennemerland geweest dus was ik er nog niet helemaal gerust op. Vlak voor het rustsignaal kwamen zij dan ook terug na een mooie solo van de rechtsbuiten tot 1-4. De limonade werd op het veld genuttigd omdat de kleedkamers op dit moment verbouwd worden.

Tijdens de rust heb ik de meiden van de achterhoede gevraagd niet al te ver naar voren te gaan spelen omdat de tegenstander twee snelle buitenspeelsters had. Direct na de rust kregen onze meiden de kans om de 1-5 te maken maar nu lag de keepster in de weg. Toch gebeurde het dat er te ver naar voren werd gespeeld en na een minuut of 10 in de tweede helft lagen de 2-4 en de 3-4 al in het doel. Onze meiden probeerden nog naar voren te komen maar het lukte Esmee Dekker, Alysha, Indy en Evelien ook niet meer om over de middenlijn te komen omdat de tegenstanders voelden dat zij iets moois neer konden zetten. Een minuut of 15 voor het eindsignaal maakte Haarlem-Kennemerland dan ook de gelijkmaker en de koppies van onze meiden gingen naar beneden. Omdat Samantha in de ogen van de scheidsrechter een paar keer iets te hard in was gekomen werd zij voor 5 minuten langs de kant gezet, nu speelden wij nog met 10 speelsters. Azra voelde heel goed aan dat de verdediging hulp nodig had en gooide zichzelf voor iedere bal, top Azra. Ook Britt kon op doel de ene na de andere kans keren maar een minuut of 2 voor het eind van de wedstrijd werd dan toch het winnende doelpunt voor de thuisclub gemaakt, 5-4. Na het laatste fluitsignaal zag je bij onze meiden de teleurstelling maar ook dit soort wedstrijden moet je een keer mee hebben gemaakt meiden, daar wordt je sterker van. Nadat ik de vorige wedstrijd de blauwe kaart op zak heb gehouden vond ik het zeer terecht dat de meiden van Haarlem-Kennemerland de blauwe kaart voor sportief spel wel zouden ontvangen. Volgens de coach waren de meiden nog bijna blijer met de blauwe kaart dan met de overwinning. Meiden, nog twee wedstrijden jullie best blijven doen en dan sluiten wij de eerste helft van het seizoen prima af. Ik wil Patrick bedanken voor het vlaggen, Britt wil ik bedanken voor een geweldig pot keeperswerk, alle meiden voor hun inzet en de ouders voor hun support. Evelien alvast gefeliciteerd met jouw verjaardag aanstaande maandag.