416 Zaterdag 8 november was de grote dag voor de eerstejaars F-pupillen van Reiger Boys: Martijn Meerdink, ex-AZ speler en oud-international kwam een clinic geven aan de allerjongste jeugd van Reiger Boys. Om 14.45 uur werd gestart met de opbouw van de oefeningen en kregen de spelertjes en hun trainers uitleg over de training van Martijn. De kleintjes waren wel een beetje nerveus en onder de indruk van alle mooie ballen die Martijn had meegenomen. Begonnen werd met een leuke warming-up met dribbeloefening in een spelvariant.

Daarna volgde een collectieve techniektraining van Martijn, waarbij hij alle jongens aandacht gaf. Alle aspecten kwamen aan bod: scharen, kappen, dribbelen en oversteken met een pass naar de overbuurman. Martijn en zijn medewerkers gaven daarbij voortdurend zeer nuttige tips en aanwijzingen om de techniek te verbeteren. Onder toeziend oog van behoorlijk veel publiek volgde een circuittraining, tot groot genoegen van F-trainers Theo Sondervan, Dirk van Barneveld en Mike van Alphen die daar wekelijks mee bezig zijn: 2 tegen 1 , 1 tegen 1 en de slalom, dribbel en afrondoefening.

Alle geleerde oefeningen werden daarna in de praktijk toegepast in een drie tegen drie competitie. Tenslotte werden er teamfoto's met Martijn gemaakt en ontvingen alle spelertjes een heus certificaat als bewijs van deelname. Winst of verlies was deze dag niet belangrijk, het plezier stond die dag voorop. Al met al was het een geweldige ervaring voor de jongens en de ouders.

De clinic werd mede mogelijk gemaakt door de "Vrienden van Reiger Boys". Op 29 november wordt voor de tweede groep F-jes dezelfde clinic gegeven.

Voetbalclinic nov 2014

Bekijk hier de foto's die door Paul van der Molen zijn gemaakt.