2014-2015 Reiger Boys MD1-SVIJ MD1 7Eindelijk was het dan zover, de topper tegen koploper SVIJ MD1 stond op het programma. Omdat iedereen fit was konden wij starten met 5 wissels. De eerste helft nam Esmee Peereboom de keepers taak op zich en de tweede helft zou Gabrielle het overnemen. Het begon zeer gelijkwaardig en de bal ging van het ene doel richting het andere doel. Voor een aantal van onze meiden was het best wel even aanpassen want wij speelden in een andere opstelling met Samantha en Esmee Dekker op het middenveld om zo een goede loopactie te kunnen creëren. Na een minuut of tien en een paar goede reddingen van Esmee kregen de meiden van SVIJ het toch voor elkaar om de eerste goal binnen te schieten, 0-1. Gelijk hierna begonnen onze meiden aan een offensief, met Indy rechts voor konden de middenvelders inpasen en doorlopen op de keepster.

Uiteindelijk resulteerde dit in de gelijkmaker van Samantha en alles lag weer open. Zo bleven wij lang gelijkwaardig en merkten wij bij de meiden van SVIJ dat de irritatie begon toe te nemen. Na een paar te harde overtredingen van SVIJ kwamen zij toch weer op voorsprong, 1-2. Onze meiden waren te veel geïmponeerd door het ruwe spel van SVIJ maar meer nog door de scheldpartijen van een aantal "dames" van SVIJ. Toch lukte het via het middenveld om de bal bij Kylie te krijgen en zij stuurde Samantha met een dieptepass naar voren. Vervolgens haalde Samantha verwoestend uit en de 2-2 lag in het net. Helaas stonden onze meiden nog net niet allemaal klaar waardoor SVIJ gelijk na de aftrap op ons doel afgingen en zo liepen wij weer achter de feiten aan, 2-3. Nog voor de rust raakte Senna geblesseerd nadat haar voet in het gras bleef staan en was het voor haar einde wedstrijd. Nadat de scheidsrechter voor de rust had gefloten ben ik even naar de begeleiders van SVIJ gelopen en heb hen gevraagd of zij de scheldpartijen van hun meiden konden uitbannen waarna ik een antwoord kreeg alsof het er gewoon bij hoorde. Tijdens de rust hebben wij met het gehele team besloten om ons niet meer te laten imponeren maar gewoon ons eigen spel te spelen. Tijdens de tweede helft volgde de ene overtreding van SVIJ de andere op en kwam mij ter oren dat zij zelfs met 4 meiden speelden die 13 jaar waren alleen hadden zij de dispensatie papieren niet mee!! Toch hebben wij besloten gewoon door te spelen en nadat ook Aranka, Azra en Floor geblesseerd het veld moesten verlaten hadden wij nog 1 wissel over. De eindstand die op het scorebord te lezen was zij dat het 2-5 geworden was maar voor mijn gevoel hebben wij zeker niet onder gedaan voor deze meiden. Deze prestatie was er een van het gehele team wat zeker na de rust alles voor elkaar over had. Ik wil dan ook alle meiden een compliment geven voor hun inzet en hoop dat de geblesseerden allemaal weer op tijd fit zullen zijn. Volgende week hebben wij geen wedstrijd maar maandag en woensdag wel weer lekker training meiden. Rest mij nog om Peter en Patrick te bedanken voor het vlaggen.