Met nog enkele weken te gaan voordat de eerste seizoenshelft erop zit komen voor onze meiden nu de betere tegenstanders op het programma. Als eerste speelden wij deze week de uitwedstrijd tegen Zeevogels MD1, zij stonden dan wel 6e op de ranglijst maar zij hebben de meeste sterke tegenstanders al gehad. We wisten wat ons te doen stond en wij vertrokken om 8:00 uur zonder alleen Azra wat inhield dat wij 4 wissel hadden. Nadat wij vorige week hadden geprobeerd om 3-4-3 te spelen en de meiden er niet al te veel rendement uithaalden had ik besloten om weer terug te gaan naar het vertrouwde 4-4-2. De meiden begonnen gedreven en de weg naar het vijandelijke doel werd direct ingezet. Ondanks het vele balbezit van onze meiden lukte het maar niet om de beslissende actie te maken. De verdediging van Zeevogels stond zeer goed opgesteld en was niet bang voor onze meiden. Zo stond het bij het fluitsignaal voor de rust dan ook nog steeds 0-0, werk aan de winkel. Tijdens de rust kwamen de meiden zelf tot de conclusie dat er veel te weinig aansluiting van de achterhoede en de middenvelders was tijdens een aanval wat het voor de 2 spitsen nog moeilijker maakte. Ook stonden er een paar meiden op een hele ander positie als waar zij "op papier" stonden wat het ook erg moeilijk maakte. Het begin van de 2e helft liet hetzelfde spelbeeld zien maar nu kwam er wel meer aansluiting van de middenvelders zodat er meer gecombineerd kon worden. Uiteindelijk kwam de bal na een hoekschop van Kylie voor de voeten van Samantha en zij schoot de 0-1 binnen. Dit zorgde voor wat verdeeldheid in het team, de ene helft wilde de voorsprong verdubbelen maar de andere helft wilde de wedstrijd zo uit proberen te spelen. Zo gebeurde het dus weer dat het veld te lang werd om nog lekker te kunnen tikken. Nadat Gabrielle een paar mooie reddingen had gemaakt belandde de bal via Pheadra bij Samantha, zij maakte een lange solo langs de rechterkant en haalde lekker uit, 0-2. Nu werd het een stuk rustiger in het elftal en konden de meiden het redelijk goed uitspelen. Meiden, de 3 punten zijn terecht binnen maar aanstaande zaterdag wordt er nog meer van jullie gevraagd want dan staat de thuiswedstrijd tegen de koploper SVIJ MD1 op het programma. Allemaal goed trainen maandag en woensdag dan kunnen jullie laten zien wat jullie kunnen zaterdag.