Omdat wij vorig weekend eerst een wedstrijd hadden op zaterdag voor de competitie en op zondag de gehele dag het VTT toernooi had ik geen tijd om verslagen te maken. Ik zal in het kort de uitwedstrijd tegen WBSV MD2 beschrijven. Vanaf minuut 1 stond er volop druk op de verdediging van WBSV en dit hield de gehele wedstrijd aan. Het resulteerde in een 2-12 overwinning voor onze kanjers met een hoofdrol voor het collectieve spel van de meiden. Zondag tijdens het VTT toernooi was het, zoals Louis van Gaal zou zeggen " Different Cook" want nu stonden er wedstrijden tegen 1e klassers op het programma. Uiteindelijk kregen de meiden het toch nog voor elkaar om 1 wedstrijd gelijk te spelen en wat belangrijker is, de sfeer bleef onderling heel goed.

Vandaag stond er dan weer een competitiewedstrijd op het programma, de thuiswedstrijd tegen ADO'20 MD2. Deze wedstrijd zou er een kunnen worden om aan het doelsaldo te werken als iedereen scherp zou zijn. Het begon allemaal vrij goed en de ene na de andere kans bood zich aan. Helaas konden de meiden net de ruimte niet vinden voor een goed schot. Na een minuut of 8 kreeg Evelien na een corner de bal voor haar voeten, zij twijfelde niet en haalde uit. De bal verdween in het dak van het doel en de 1-0 was gemaakt. Je zag aan onze meiden dat de drang naar voren bleef en zo scoorde Samantha al snel de 2-0. Voor de 3-0 en de 4-0 was Kylie verantwoordelijk en het rustsignaal volgde na de corner van Samantha die door ADO'20 in eigen doel werd geschoten bij een stand van 5-0. In de rust heb ik de meiden verteld dat dit juist een wedstrijd was om dingen die zij tijdens trainingen geleerd hebben uit te proberen. De tweede helft begon redelijk fanatiek en al snel kon Kylie de 6-0 binnen schieten nadat de bal van afstand via de keeper binnen rolde. Vanaf dat moment veranderde het spelbeeld en wilde onze meiden allemaal op andere posities gaan spelen en er waren er dan ook een paar die niet meer wisten waar zij eigenlijk moesten staan. Er werd te makkelijk over gedacht en geen van onze meiden wilde meer op het doel schieten waardoor de tegenstander makkelijker kon verdedigen. 10 minuten voor het laatste fluitsignaal kregen de meiden van ADO'20 het zelfs voor elkaar om hun eerste doelpunt van het seizoen te maken en hun blijdschap was dan ook zeer begrijpelijk. Deze bal was voor Kayla ook niet te stoppen dus eindigde de wedstrijd in een 6-1 overwinning. Meiden, de punten zijn prima binnengehaald maar als jullie allemaal op jullie plek blijven staan en niet vergeten samen te spelen kunnen jullie het jezelf veel makkelijker maken. Prettig weekend en maandag weer allemaal op de training aanwezig.