019Ondanks dat men in de Eredivisie Vrouwen nog puntloos is heeft Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau vrijdagavond wel de eerste zege van het seizoen behaald. In de poulefase van het bekertoernooi werd in een Noord-Hollandse derby The Counters met 4-3 verslagen. Door blessures moest trainer/coach Jordy van Eekelen een half team missen, maar de meiden die er wel stonden streden voor elke meter, en boekten dan ook een terechte zege.

Het duurde lang voordat de ban werd gebroken. Beide teams zijn in de competitie nog puntloos, en in de beginfase was het dan ook vooral een kwestie van aftasten. Reiger Boys had weliswaar het betere van het spel, maar mocht ook keeper Lola Hoots dankbaar zijn die met een puike redding de Zaanse ploeg van het scoren af hield. Net voor de wissel van speelhelft wist de thuisploeg wel de score te openen door een knappe goal van Chantal Hendriksen. In de tweede helft ging het een stuk sneller met de goals want vlak nadat Mayra Arroyo Reiger Boys op 2-0 had gebracht was het Melissa Jansen die namens The Counters tegen scoorde. Nauwelijks bekomen daarvan was het Hendriksen die de marge weer op twee bracht, maar ook dit was van korte duur want Stephanie Buitendam passeerde Hoots met een harde vrije trap. Met de tweede goal van Mayra Arroyo leek de wedstrijd beslist, doch opnieuw vonden de gasten de aansluiting via een goal van Paulina van Vliet (4-3). Hierdoor bleef het ook in de laatste minuten spannend, al kwam de verdiende zege niet echt meer in gevaar.

Komende vrijdag 17 oktober speelt Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau opnieuw thuis met GSV Drs. Vijfje als tegenstander, om dan hopelijk ook de eerste overwinning in de competitie te vieren. Deze wedstrijd begint om 20.40 uur in Sporthal Waardergolf.