Vandaag afreizend naar het zonnige Vleuten om de wedstrijd tegen Desto te spelen, na de warming up konden we ons opgaan maken voor de eerste helft. ZZZZZ zo begonnen we aan de wedstrijd en stonden na 8 minuten op 1-0 achter, na een grote brul van de trainer of al wakker waren gingen we pas voetballen. De tornado ging op volle kracht en de drie hoekjes werden weer... ouderwets gevonden, al snel werd de 1-1 gescoord door een fraaie geplaatste bal van 30 meter. Bij de aftrap werd gelijk weer druk gezet en konden we gauw weer aan de bal komen, daardoor kwamen er genoeg kansen die toch verzilvert moeten worden. Vergeet niet dat deze kansen echter vanuit goed veldspel gerealiseerd worden, soms waren we ook ongelukkig in de afronding en hielp de keepster van Desto ook niet mee.

Toen de 1-2 door een mooie combinatie voorin werd afgerond, ging het steeds makkelijker en wisten we elkaar steeds beter te vinden. De volgende combinatie werd vanuit het midden opgezet en op mooie wijze afgerond en ja hoor de 1-3 was dik verdient, nu was het tijd voor de rust waar de ouders ook even tijd hadden voor een bakkie. De tweede helft werd door ons goed begonnen en al snel werd het duidelijk dat Desto uit een ander vaatje tapte, waar de behendige en snelle nummer 21 een probleem werd voor ons middenveld. Wij stapte steeds in op de passeerbeweging van deze speelster, waardoor het toch nog gevaarlijk werd en doordat er ingestapt werd je achter te snel 1 op 1 komt te staan. Meiden zorg dat je met de aanval naast elkaar opereer in het hart van de defensie, en dan kan met het verdedigen achter elkaar gaan voetballen waardoor je meer rust creëer in de verdediging. Met aan het einde van de tweede helft werd uiteindelijk het combinatiespel een voordeel voor ons, maar vergeet dan niet de vele kansen af te ronden met zeker wel 10 doelpogingen. Met nog twee minuten zaten we met drie licht geblesseerde speelsters in de dug-out, waar de overwinning al werd gevierd en de trainer een dikke Yes uit wist te kramen.

Tip van de week. Verlies je de bal, blijf vechten en sta niet stil...