Op deze heerlijke zaterdagochtend stond de uitwedstrijd bij WMC op het programma. De eerste van de twee Heerhugowaardse derby's. Kayla was er helaas niet bij dus speelden we vandaag met 2 wissels. De wedstrijd begon en het werd al heel gauw duidelijk dat de meiden van Reiger Boys een paar maatjes te groot waren voor de tegenstander. Er werd rustig op los gescoord en exact weet ik het niet maar volgens mij was het 0-8 bij de rust. Hier zaten een paar zeer fraaie aanvallen tussen waarbij de bal keurig werd voor gegeven en deze kon worden afgerond

In de rust hebben we de meiden gevraagd of ze in de tweede helft de bal goed het werk wilden laten doen door deze snel over te spelen naar elkaar en vervolgens door te lopen in een vrije positie.

De tweede helft was hetzelfde verhaal als de eerste en de meiden gingen rustig door met doelpunten maken. De teller stopte uiteindelijk bij 1-19, eigenlijk 1-20 maar de scheidsrechter had een doelpunt over het hoofd gezien.

Meiden jullie hebben goed gespeeld en in zo een wedstrijd moeten we niet te moeilijk doen over een beslissing van een scheidsrechter dat een vrije trap te snel genomen wordt waardoor de tegenstander scoort. Volgende week zal er ongetwijfeld meer tegenstand zijn en zullen jullie ook wat meer als team moeten aanvallen en verdedigen. Voor nu lekker nagenieten van deze overwinning en de 1e plaats op basis van het doelsaldo.