Reikhalzend werd er naar de eerste echte competitiewedstrijd uit gekeken. De voorgaande beker wedstrijden waren tegen teams uit de eerste klasse geweest en het niveauverschil was toch wel tamelijk groot. Maar nu zou het team kunnen zien waar het stond in de competitie, want het was 'om het echie' tegen SDZ uit Amsterdam. Waar ze een schitterend sportcomplex hebben. Drie strakke kunstgrasvelden gelegen tussen lommerrijke bossages. Tussen de velden wat speeltoestellen voor de allerkleinsten en een kantine waar lekkere snacks werden bereid. En mocht de wedstrijd even wat minder interressant zijn, dan reden er treinen pal langs en vlogen er vliegtuigen laag over die de aandacht konden vasthouden. De combinatie van fantastisch nazomerweer en een 6-1 winst voor Reiger Boys zorgden ervoor dat in elk geval de ouders en supporters langs de kant een heerlijke middag hebben gehad.

De wedstrijd zelf gaf hetzelfde beeld als de voorgaande drie bekerwedstrijden. Okay, het verschil was de eerste tegengoal van het seizoen te moeten incasseren, maar Reiger Boys was verder voortdurend in de aanval en creëerde vele kansen. Nu kan dit verslag verder gaan met het beschrijven van de kansen en de goals, maar deze keer kiest uw correspondent voor een iets andere aanpak en wil graag wat opmerkingen van 'langs de kant' maken. Met meteen als eerste bemerking dat 'langs de kant' ook de plek is waar de beste stuurlui staan.

Laura moest een paar keer echt in actie komen en stortte zich dan moedig voor de aanstormende aan alters. Anika is nog geblesseerd, maar nu toch echt aan het aftellen om weer mee te doen. Tijdens de wedstrijd kwamen daar Manon (onbesuisde sliding van een tegenstandster op haar enkel) en Jitske (voorzorgswissel in de tweede helft) als geblesseerden bij. Met name de blessure van Manon was voor coach Robert aanleiding om te waarschuwen dat je juist tegen iets minder goede tegenstanders de bal snel moet blijven rond spelen, want vaak is zo'n tegenstandster te laat en raakt dan je enkels ipv de bal.

Het mooie van dit team is, en dat moet voor de coaches een heerlijk gevoel zijn, dat eigenlijk alle speelsters op meerdere posities goed uit de voeten kunnen. Aanvalsters als Britt, Kelly, Maartje en Maxime zijn sowieso al gewend om tijdens de wedstrijd van positie te wisselen, terwijl het wegvallen van Jitske en Manon probleemloos werd opgevangen door Noelle en Judith. Gedurende de tweede helft speelde Valerie opeens als voorstopper en was Maartje een tijd lang de mid-mid. Dat is knap, als team.

Op het middenveld werd er de hele tijd hard gewerkt. Jill aan de rechterzijde en Merel op links, bereikten regelmatig de achterlijn en trokken de bal dan mooi voor de goal. Judith en tegen het einde Maartje strooiden met fraaie passes op de voorhoede. De verdediging had het niet druk met verdedigen en verscheen dan ook geregeld aan het front. Tessa (eerste goal) en Aniek vooral in opbouwend opzicht, Fiore met een paar gevaarlijke afstandschoten.

Al in de derde minuut scoorde Tessa de 0-1 uit een afvallende bal na een corner door Kelly. Bij de allereerste aanval van SDZ na ruim 11 minuten maakte SDZ gelijk, 1-1. Dat gaf hoop bij SDZ, maar de kansen waren voor Reiger Boys. Maartje speelde in de handen van de keepster na een scherpe pass van Judith. Merel kopte een corner op slechts enkele centimeters naast de paal. In de 24-ste minuut werd een schitterende aanval opgezet door Maartje, die Jill naar buiten stuurde. Jill gaf de bal perfect voor op Britt en de stand was 1-2. Tegen het einde van de eerste helft voorkwam een verdedigster van SDZ een goal door de bal met de hand tegen te houden. Maartje scoorde de 1-3 vanaf 11 meter en SDZ moest met 10 speelsters de tweede helft spelen.

De tweede helft was nog eenzijdiger dan de eerste helft. Reiger Boys creëerde een hele reeks kansen, maar was soms wat ongelukkig en soms wat onnauwkeurig in de afwerking. Een scherpe cross pass van Merel bereikte Kelly, die de 1-4 inschoot. Tien minuten voor het einde pikte Maartje de bal op, dribbelde naar voren en schoot van buiten het strafschopgebied de 1-5 binnen. Vijf minuten later speelde Maartje de bal op de doorgelopen Merel. Die schoof de bal door naar Kelly, die op haar beurt Maartje in stelling bracht: 1-6.

Niet zo heel veel foto’s van deze wedstrijd, maar ze staan weer online.