Met de zon aan de horizon en een bijna nieuwe samenstelling in de selectie, begonnen we aan de wedstrijd tegen SDO met meteen al dominant spel.

Al gauw kwamen er kansen en vele mooie acties voor het publiek dat met grote getalen was komen opdagen, wel werd er veel gelopen met de bal waardoor we vaak ons eigen vastliepen.

Veel mooie aanvallen in de eerste helft met honderd procent kansen, wisten we toch geen voorsprong te creëren en door de sterke defensie van SDO en de keepster die haar hok goed schoon hield.

Maar door een defensieve tegenstander wisten we al gauw, dat we in de tweede helft uit een ander vaatje moesten tappen.

De tweede helft was aangebroken en begonnen, gelijk vol in de aanval met goed veldspel en mooie driehoekjes werd er toch weer veel gelopen met de bal.

Maar door een actie voorin om de speelster op het verkeerde been te zetten, ging de bal op borst hoogte langs de speelster en kon zei niks anders als hands te maken ( Penalty).

Nu de Penalty benut werd in tweede instantie en wij van de druk af waren, gingen we steeds beter voetballen maar liepen we steeds meer op eén lijn achterin.

Blijf elkaar coachen achterin en zorg voor rugdekking als er eentje mee naar voren gaat, positief coachen in het veld is een belangrijke taak voor de tweedejaars.

Met al gauw twee goals kwamen we op 3-0 waar SDO dacht wij gaan ook nog de verdediging testen van Reiger Boys met een steekpas, die ook door slechte onderlinge communicatie achterin binnen werd geschoten.

Met nog een mooie uitval van onze voorhoede werd uiteindelijke de wedstrijd op slot gegooid, de punten konden in de tas gestoken worden en op naar de wedstrijd tegen Purmerend MC1.

Dit kan een mooi seizoen worden, blijf als een team voetballen en neem wat van elkaar aan..