Rb me1Na de bekerwedstrijden ging dan eindelijk de competitie beginnen. Tijdens de bekerwedstrijden was er al een stijgende lijn in het spel van de meiden te ontdekken. We moesten om 8.15 uur verzamelen voor de uitwedstrijd in Oudkarspel tegen de plaatselijke DTS. Na de warming up begonnen we de eerste helft met Donna op doel, 3 meiden achterin, Sabine, Mees en Mystique, 2 op het middenveld, Michelle en Kayla en Romy voorin. Mira, Cassandra en Aniek begonnen als wissel.

De meiden begonnen met de aftrap en de bal ging direct goed rond bij de meiden van Reiger Boys. Er werden zelfs driehoekjes gespeeld waarbij de meiden van DTS af en toe het spoor bijster waren. Uiteindelijk gingen de meiden met een 4-0 voorsprong de rust in. Hierbij kan nog opgemerkt worden dat met een beetje meer scherpte de stand al richting de 10-0 had kunnen gaan. Verdedigend kwamen de meiden niet in de problemen en meer als een achterbal kreeg onze keeper de eerste helft niet te verwerken. De tweede helft ging Aniek keepen en de aanvallers verdedigen en omgekeerd. Hierbij werd zichtbaar dat een aantal meiden toch wat vertrouwder waren op de posities van voor de rust, want gaandeweg het spel zag je toch dat sommigen meer achteruit liepen en anderen wat meer naar voren. Dit zorgde er mede voor dat het voetbal iets rommeliger werd in de tweede helft. Het is echter belangrijk dat iedereen op alle posities komt te voetballen zodat je ook op andere posities leert hoe je moet spelen. Uiteindelijk scoorden beiden teams 1 keer in de tweede helft waardoor de meiden een 5-1 overwinning behaalden. Meiden jullie hebben zeker de eerste helft fantastisch gespeeld en de tweede helft zijn jullie als team goed blijven vechten voor de bal. Mede door jullie inzet hebben jullie dit mooie resultaat behaald.

Wij zijn trots op jullie en hopen dat jullie dit vol blijven houden.