Vandaag was het dan eindelijk zover voor de meiden, de eerste competitiewedstrijd thuis tegen LSVV MD2. Omdat er voor de tweede week achter elkaar geen scheidsrechter beschikbaar was moesten wij zelf hiervoor zorgen, Patrick, vader van Alysha, bedankt voor het fluiten. Omdat Joeri de eerste helft wilde vlaggen en Richard (vader van Esmee P.) de tweede helft was dat gelukkig ook opgelost, bedankt allebei. Wij hadden deze week een team met 4 wissels want alleen Gabrielle kon niet meedoen.

Om 9:00 uur klonk het eerste fluitsignaal en de wedstrijd was begonnen. Vanaf het eerste moment werd er door onze meiden naar voren gespeeld en de aanval gezocht. Na een minuut of 5 diende de eerste kans zich al aan, na een goede pass vanaf het middenveld schoot Samantha de bal langs de keepster, 1-0. De stemming zat er lekker in en de meiden hadden er duidelijk erg veel zin in. In de achterhoede hadden Alysha, Senna, Aranka en Esmee P. alles goed voor elkaar want er kwam geen bal doorheen. Na een aantal goede kansen, die allemaal op de keepster of naast het doel eindigde, kwam de bal van Danique bij Samantha terecht en die aarzelde geen moment, 2-0. Na nog een aantal kansen te hebben gemist en een doelpunt van LSVV wat afgekeurd werd omdat het buitenspel was werd het tijd voor de rust. Tijdens de rust heb ik de meiden verteld dat het op zich prima ging maar dat de kansen wel beter benut moesten worden. Na de rust was het weer eenrichtingsverkeer en het duurde dan ook niet heel erg lang voordat de bal alweer bij Samantha kwam waarna zij voor de derde keer het doel trof 3-0. Doordat er een paar meiden bij ons niet helemaal meer wisten op welke positie zij moesten staan of dat zij niet wisten waar hun positie was liepen zij elkaar af en toe in de weg en waren zij het overzicht een beetje kwijt. Toch lukte het de meiden om de bal voor het doel te krijgen vanaf de linkerkant en nadat Kylie eerst op de paal mikte maakte zij het toch keurig af, 4-0. De buitenspelval werkte van onze kant nog niet helemaal optimaal waardoor er een meisje van LSVV door kon lopen naar het doel van Kayla. Op het laatste moment greep Britt in maar omdat zij net te laat was volgde er een penalty voor LSVV. Vanaf de penaltystip was Kayla kansloos en zo kwam de eindstand van 4-1 op het scorebord. Meiden, jullie hebben een prima wedstrijd gespeeld maar ik denk dat er wel nog wat meer getraind moet worden op de buitenspelval en misschien kan Peter (samen met mij eventueel) jullie uitleggen welke positie waar op het veld is. In ieder geval zijn de eerste 3 punten binnen meiden, op naar de volgende.

Prettig weekend en tot maandag bij de training.