424Voor het eerst in 8 jaar heeft het vlaggenschip van Reiger Boys weer eens een kampioenschap mogen vieren. In de beslissingswedstrijd die zaterdag gespeeld werd op het terrein van SV De Rijp was het team van trainer/coach Marc van Wonderen met 2-1 te sterk voor medekoploper DZS. Een terechte zege omdat Reiger Boys de gehele wedstrijd de betere ploeg was, maar wel een match vol spanning aangezien de geelzwarten eerst een achterstand ongedaan moest maken.

299

Met de camera's van Fox Sports (Jan van Halst en Carrie ten Napel waren aanwezig) op het veld gericht was Reiger Boys reeds in de eerste helft voortdurend de bovenliggende partij. Men kreeg in die eerste 45 minuten ook een drietal kansen om de score te openen waarbij met name de mogelijkheid die Jeroen Kossen werd aangeboden door de DZS-defensie een goal had mogen zijn. Ondanks het veldoverwicht gingen beide teams toch met een brilstand rusten. Maar deze stand bleef niet lang staan want nog geen tien minuten na de theepauze leverde een rake kopbal nota bene een voorsprong op voor DZS. De veerkracht en mentaliteit die Reiger Boys vervolgens liet zien gaf aan dat de titel maar een ploeg toebehoorde. DZS werd met de rug tegen de muur gedrukt, en twintig minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker. Na een vloeiende aanval gaf Thijs Draper de bal voor en kon Richard Fortes Rodriguez de bal in het doel werken.

057Reiger Boys wist dat het bij een eventuele verlenging aan een gelijkspel genoeg had gezien het doelsaldo, maar daar liet men het niet op aankomen. In de 88e minuut was het namelijk de door Reiger Boys zelf opgeleide jongeling Timo Blind die verwoestend uithaalde, en daarmee voor een euforische ontlading zorgde. Het meer dan verdiende kampioenschap was een feit, en zo kan Reiger Boys na vier jaar afscheid nemen van de 4e klasse. Uiteraard werd er zowel op het complex van De Rijp en vervolgens op het eigen Sportpark De Wending nog vele uurtjes doorgefeest vanwege dit unieke moment.

Overigens volgt de uitzending die Fox Sports tijdens deze wedstrijd maakte op zondagavond om 19.00 uur op de betaalzender.

Foto's Paul van der Molen (spoedig volgen er nog meer)