Een absoluut geweldige prestatie van de jongens van de B3. Dit hechte vriendenteam heeft woensdagavond maar weer eens laten zien, hoe je als team kan presteren. Na eerdere overwinningen op onder Vitesse'22 B3, ReigerBoys B5, Uitgeest B4, Limmen B2, AFC'34 B2, KGB B2, Jong Holland B2 stond nu de halve finale in Amsterdam tegen SDZ B3 op de agenda. Er was vooraf toch wel veel nervositeit te bemerken bij de 12 jongens. We hadden maar 1 wissel, Hugo was op vakantie in het zonnige zuiden, maar werd via de moderne communicatie op de hoogte gehouden. Een van de jongens was zelfs zijn scheenbeschermers vergeten, gelukkig was er bij de lokale gevonden voorwerpen een set, anders hadden we zelfs zonder wissel moeten spelen.

De eerste helft begon rommelig, maar er werd hard gewerkt bij beide teams. Vooral Lars en Ton konden een paar keer gevaarlijk door komen, maar konden niet afronden. In de 18e minuut onderschepte Mike de bal, dreef door tot aan de middenlijn, gaf een prima pass op Dion en werkte scherp af. 0-1 Daarna kreeg ReigerBoys steeds meer het overwicht van het spel. Op slag van rust ging de spits van SDZ voor de derde keer veel te hard door op onze keeper Jelle, die met een afdruk van een paar noppen op zijn borstkas de rust inging. Helaas vergat de perfect optredende KNVB scheidsrechter op te treden tegen dit gedrag.

In de rust werd afgesproken vooral ons eigen spel voort te zetten. In de tweede helft scoorden we binnen 10 minuten de 0-2, een corner kort genomen, voorzet van Lars schitterend ingetikt door Ton bij de eerste paal die voor zijn man kwam. Daarna ging SDZ alles op niets spelen. Binnen 2 minuten namen wij uit een vrije trap (buiten spel) van Mike de bal op Kevin die verwoestend uithaalde en vanaf 20 meter scoorde. Daarna werd door ongelofelijk hard werken door de verdedigers Niels, Naveen, Bodhi en Mike geen enkele kans meer weggegeven. Iedere bal op doel had Jelle klem, waardoor we weer in alle rust konden opbouwen. Onze middenvelders Mika, Tim en Dion vielen bijna om. Aan het einde heeft Jesse het middenveld versterkt.

Enig smetje was dat de wedstrijd na 18 minuten in de tweede helft 7 minuten lang werd gestaakt door wangedrag van Amsterdamse supporters/ouders. Tevens moesten we door een domme gele kaart (wegtrappen bal) 10 minuten met 10 man spelen (60e tot 69e minuut). Maakte alles niet minder spannend.

Mannen wat een geweldige prestatie, hebben nu heel veel zin in de finale op 17 mei.