2013-2014 Reiger Boys MB1-DSS MB1 1Reiger Boys MB1 heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de finale van de KNVB-Beker. De ploeg van trainer/coach Robert van Stigt Thans wist in een zeer spannende halve finale af te rekenen met DSS MB1 uit Haarlem.

Op Sportpark De Wending wist Reiger Boys na tien minuten een voorsprong te nemen na een individuele actie van aanvoerster Lia Spaans die zelf knap afrondde: 1-0. De vreugde was echter van korte duur want zes minuten lag de gelijkmaker al tegen de touwen dankzij een goal van de talentvolle Zoe van Wijngaarden. Deze stand bleef tot de rust staan ondanks mogelijkheden aan beide kanten.

Ook na de rust viel er genoeg te beleven in deze sportieve tweestrijd. Zeker nadat Reiger Boys kort na de pauze een hernieuwde voorsprong nam. Evelyn Schoon wist een vrije trap net onder de lat te krullen, en liet de DSS-keeper daarmee kansloos. Hierna liep de spanning alleen maar verder op zeker omdat ook DSS de kansen kreeg om terug te komen. Invalkeepster Laura de Bont, nog C-junior, speelde echter een uitstekende wedstrijd, en liet zich niet meer passeren. In de slotfase wist Reiger Boys definitief de finaleplaats veilig te stellen toen Britt Lamers te snel bleek voor enkele DSS-verdedigsters en de eindstand op 3-1 bepaalde.

De finale van de KNVB-beker wordt op 17 mei gespeeld op het terrein van Legmeervogels in Uithoorn.
Wie de tegenstander wordt van Reiger Boys in die finale wordt op 6 mei bekend als Delta Sports en Sporting '70 elkaar bestrijden in de andere halve finale.