031Vandaag de thuiswedstrijd tegen Alcmaria Victrix gespeeld zonder de zieke Aranka maar met Esmee Dekker als toeschouwer. Dit was ook de eerste wedstrijd dat Esmee Peereboom een helft zou gaan voetballen en Floor een helft op doel zou staan. Om 8:45 uur (lekker op tijd) begonnen wij de wedstrijd vol goede moed en zin om er een lekkere pot voetbal van te maken. Al snel was het duidelijk dat er bij Alcmaria 2 snelle voorhoede speelsters speelden en achterin de twee grootste meiden van het team om de ballen voornamelijk weg te trappen. Zodra wij de bal verloren gingen onze meiden er direct weer achteraan om de bal terug te veroveren. Helaas konden wij niet voorkomen dat er na een minuut of 10 spelen de 0-1 op het scorebord stond. Toch bleven de meiden erin geloven en druk naar voren geven. Floor kwam een paar keer knap langs haar tegenstander maar we hadden niet het geluk dat er een goal uit kwam.

Halverwege de eerste helft kregen wij een corner die Kylie met links goed in kon laten draaien. Omdat hij op het hoofd van een speelster van Alcmaria terecht kwam veranderde de bal van richting en zo kwam de gelijkmaker tot stand, 1-1 eigen doelpunt. Hierna probeerde Alcmaria meer naar voren te voetballen en er bleef iedere keer 1 meisje voor ons doel staan zodat zij direct aangespeeld kon worden als wij de bal kwijt waren. Uiteindelijk gebeurde dit ook en lag de bal achter Esmee, 1-2. In de rust had ik verteld dat het echt niet verkeerd ging alleen moest er meer druk op de bal komen bij balverlies en de meiden moesten proberen voor de bal te gaan staan zodat de tegenstander niet op doel kon schieten. Begin van de tweede helft kwam Alcmaria er gevaarlijk uit en na een paar mooie combinaties volgde het schot op doel. Hierop hadden onze meiden geen antwoord en de 1-3 was een feit, niets aan te doen Floor. De volgende aanval van Alcmaria zag ik ook al in het doel verdwijnen maar Floor aarzelde geen moment en met een katachtige redding haalde zij de bal van de lijn, prachtig Floor. Omdat onze meiden nog meer druk naar voren gingen zetten kwam er voor de tegenstander meer ruimte bij onze verdediging. Zo kwam dan ook de 1-4 tot stand, na een paar goede passes lag de bal voor de tweede keer achter Floor. Zelfs deze score was voor onze meiden niet de genadeslag, ze bleven proberen om over te spelen en de ruimte te zoeken. Omdat Kylie soms achter de verdediger stond kon Senna de bal niet kwijt en was zij genoodzaakt om alleen op doel te schieten. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie goal en zo was de eindstand bepaald op 2-4. De meiden probeerden nog van alles maar nadat de paal was geraakt was de wedstrijd ten einde. Esmee, je hebt een goede tweede helft gespeeld achterin en goede passes gegeven waar de meiden voorin mee konden aanvallen. Floor, jij hebt laten zien dat jij prima kunt keepen want je bent niet bang voor de bal en zoekt goed de zijkanten bij balbezit. Meiden allemaal een prima wedstrijd gespeeld en met deze uitslag valt prima te leven. Met de conditie gaat het al een stuk beter maar ik hoop wel dat Peter en Ingmar daar met jullie flink mee doorgaan. Rest mij nog om Aranka beterschap en jullie allemaal een prettig weekend te wensen.

P.S. Esmee wil volgende week weer de tweede helft voetballen dus vraag ik een vrijwilligster om te keepen. Mocht er voor Zondag 20:00 uur niemand zich aanbieden maak ik thuis briefjes en ga ik lootjes trekken. Let op!!! Iedereen zal een keer een helft moeten keepen.