Reiger Boys A1 is er niet in geslaagd om de 4-0 zege een goed vervolg te geven. Tegen titelkandidaat Jong Holland A1 moest Reiger Boys zich de meerdere erkennen en leed uiteindelijk een terechte 5-1 nederlaag. In de eerste kwartier ging de wedstrijd gelijk op en kregen beide partijen de nodige mogelijkheden maar echte grote kansen werden er niet gecreëerd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Na de openingsfase moest middenvelder Martijn Grooff noodgedwongen het veld verlaten door een enkelblessure. Na 18 minuten voetballen kwam Jong Holland A1 doordat er bij Reiger Boys een hoekschop niet goed werd weggewerkt op voorsprong. De vrij staande middenvelder van de formatie uit Alkmaar haalde uit moet een harde pegel. In de 29ste minuut wist de thuisploeg de marge te verdubbelen, door onnodig balverlies in de opbouw. De spits van Jong Holland strafte deze fout onverbiddelijk af, in een één-tegen-één situatie met doelman Nick van Duijn kon de spits toeslaan. Saitcan Kasimoglu wist vlak voor rust namens Reiger Boys de spanning terug te brengen in de wedstrijd door een vrije trap knap raak te schieten.

Na rust was de eerste grote kans voor de Waardse formatie. Na een goede combinatie kreeg de mee opgekomen back Michel Bakker de ideale kans om de gelijkmaker te maken, maar een goede redding van de doelman stond de gelijkmaker in de weg. Daarna trok Jong Holland het initiatief naar zich toe en kreeg Reiger Boys geen uitgespeelde kans meer. Het duurde toch nog tot de 70ste minuut voordat Jong Holland weer scoorde. Een hoekschop werd in de korte hoek geschop. Door dekkingsfouten in de Waardse defensie werd in de slotfase nog twee keer gescoord door de Alkmaarders wat de uitslag (5-1) ietwat geflatteerd deed overkomen.