Deze Zaterdag stond voor ons de thuiswedstrijd tegen Zeevogels D4M op het programma. Omdat Floor een weekend weg was, Esmee nog steeds aan het revalideren en Saphira herstellende is van de operatie aan haar oren had ik wederom Sanne gevraagd om met ons mee te spelen. Verbaasd dat de wedstrijden in de storm windkracht 9 allemaal gewoon doorgingen stonden wij keurig om 12:15 uur op het veld om vervolgens om 12:30 uur te beginnen. Ik had er voor gekozen om eerst wind tegen te hebben om zo een beetje makkelijker de tweede helft te kunnen spelen en aanvankelijk hielden de meiden alle ballen nog tegen. Toch lukte het de tegenstanders om er een aantal keren doorheen te komen en de score te openen. Omdat er gewoon echt niet te voetballen viel kwamen onze meiden niet verder dan een meter of 15 van het eigen doel en lagen ook de 0-2, 0-3 en de 0-4 nog voor de rust in het doel. Er was voor Esmee ook geen beginnen aan en eigenlijk viel het mij nog mee dat het met de rust nog maar 0-4 was.

Tijdens de rust heb ik de meiden verteld dat zij de tweede helft vooral veel op doel moesten schieten om zo proberen de stand wat dragelijker te maken. Vanaf de aftrap van de tweede helft was het duidelijk dat Zeevogels alleen maar ballen zou gaan tegen houden en omdat zij allemaal groter en ouder zijn konden zij het fysiek allemaal wat gemakkelijker aan. Toch lukte het Senna om van afstand op doel te schieten en de 1-4 te noteren op het scorebord. Het leek erop dat wij nu nog meer zouden gaan scoren maar de meiden van Zeevogels stonden iedere keer op het juiste moment voor onze meiden zodat zij alle ballen konden blokken. Omdat ons hele team uiteindelijk op de helft van de tegenstander stond was er bij de enige uitval van Zeevogels niet te verhinderen dat er ook nog een vijfde doelpunt ingeschoten werd. Eindstand was uiteindelijk 1-5 maar met deze storm waren de meiden van Zeevogels wel degelijk in het voordeel omdat zij groter en fysiek sterker zijn. Meiden, niet getreurd want jullie hebben ook nu weer alles gegeven wat in jullie macht lag. Sanne weer bedankt voor het invallen. Ik ben er van overtuigd dat als iedereen weer fit is en ons team dus weer compleet dat wij zeker nog kansen zullen krijgen om wedstrijden te winnen, dus niet de koppies laten hangen meiden. De eerst volgende wedstrijd spelen wij pas op zaterdag 8 maart tegen Limmen D6M en met een beetje geluk is ons team dan wel weer compleet.