Gisteravond was het dan zover, de eerste competitiewedstrijd voor onze meiden in de D- competitie. Omdat wij niet konden beschikken over Esmee D., Aranka, Saphira en Anouk had ik gevraagd of Bo van de D9M en Sanne van de F1 met ons mee wilden doen. Omdat dit waarschijnlijk de beste tegenstander uit de competitie was had ik de opstelling iets omgegooid naar 1 spits en 3 middenvelders. Ondanks mijn gesprekje voor de wedstrijd over hoe groot en sterk de tegenstander ook is wij kunnen het voetballend oplossen leek goed aangekomen bij de meiden maar eenmaal op het voetbalveld waren zij toch al snel onder de indruk van deze meiden. Vanaf de aftrap ging AFC alles vooruit spelen en wilden zo snel mogelijk de eerste goal maken. Met Britt en Senna in de achterhoede duurde het echter nog vrij lang voordat de 1-0 gemaakt kon worden. Omdat ik de opstelling moest wijzigen en ons team niet compleet was zag je vaak dat er 2 of 3 van onze meiden naar 1 tegenstander liepen waardoor er 2 andere tegenstanders vrij konden lopen. Doordat onze meiden zo onder de indruk waren kwamen zij niet echt toe aan ons eigen systeem van overspelen, inspelen en doorlopen en het veld goed breed houden maar toch zag ik af en toe het combinatievoetbal weer even terug komen. Uiteindelijk kon niemand voorkomen dat de ruststand van 4-0 voor AFC op het scorebord stond.

Tijdens de rust kregen onze meiden nog de complimenten van de coach van AFC omdat zij alle wedstrijden zo gemakkelijk gewonnen hadden en nu ook alles wat zij geleerd hadden in praktijk moesten laten zien. Ik vertelde de meiden dat er niets aan de hand was en dat zij lekker hun eigen spelletje moesten proberen te spelen. Na de rust zag je ook de vermoeidheid er een beetje insluipen, wat niet gek is als je maar 1 wissel hebt. Wat de meiden de tweede helft niet meer konden opbrengen was het terugveroveren van de bal bij balverlies waardoor de meiden van AFC teveel ruimte kregen en zo de score iets te makkelijk uit konden bouwen. Toch hebben wij nog een paar kansen gekregen om ook te scoren maar omdat Kylie met wat pech de keepster raakte en Sanne de bal op de paal schoot bleven wij voor het eerst dit seizoen doelpuntloos. Uiteindelijke uitslag was 9-0 voor AFC'34. Meiden, ook deze week moeten jullie trots zijn op jezelf, jullie hebben wel gevochten tot de laatste minuut en als dit inderdaad de sterkste tegenstander was kunnen wij gerust nog wedstrijden gaan winnen. We blijven positief en de volgende wedstrijd gaan wij gewoon weer proberen ons eigen spelletje te spelen. Bo en Sanne bedankt voor het invallen. Tot zaterdag allemaal.