Vanmorgen om 09:15 uur stond iedereen bij Reiger Boys klaar om richting Uitgeest te rijden. Websites in de gaten gehouden, even gebeld met Uitgeest, maar de wedstrijd ging ondanks het slechte weer door. Brian kon vandaag niet meedoen vanwege een gekneusde voet. Niels was gisteren ook niet lekker, maar stond vanmorgen toch weer zijn mannetje in het doel. We begonnen in de regen met een hoop wind mee. Ondanks het hebben van de wind mee, probeerden we toch over de grond de aanvallen op te zetten. Een paar kleine kansjes in het begin van de wedstrijd werd gevolgd door een schitterende kopbal van Timo, 1-0. Uitgeest kwam er af en toe ook gevaarlijk uit, maar achterin hielden we het goed dicht. Voorin kregen Bas K en Eden kansen om de 2e te maken, maar dat lukte niet. Uiteindelijk konden we langs de kant toch juichen toen Eden hem er in prikte. Uitgeest deed er een schepje boven op en speelde een stevige pot. Ze kwamen dichter bij Niels zijn doel en uiteindelijk konden ze via een afstandsschot de 2-1 maken. Even kregen we het moeilijk, maar vlak voor rust was Bas van L. de gelukkigste in een scrimmage voor het doel. 3-1 Ruststand.

In de rust hebben we even wat spelsituaties doorgenomen en de jongens met een belangrijke taak het veld ingestuurd : samen hard werken om de overwinning naar Heerhugowaard mee te nemen. Uitgeest begon sterk in de 2e helft en ze kregen een aantal kansen. Een afstandsschot gedragen door de harde wind zou het doel in zijn gegaan, maar Niels kreeg er zijn vingertoppen tegen aan en tikte hem tegen de onderkant van de lat. Het bleef 3-1 voor Reiger Boys. De jongens bleven hard werken, hun ouders langs de kant genoten ervan. We kregen zelfs nog een paar grote kansen. Uiteindelijk was het Eden die de wedstrijd op slot gooide. Aangespeeld door Nick, dacht hij niet lang na en schoot de bal binnen 4-1. Jongens, jullie hebben keihard gewerkt voor en met elkaar. Dit zijn de mooiste wedstrijden, hou dit vol.