Regen en wind. Voor onze boys maakt dat niks uit. Vorige week onterecht verloren. Dat moest vandaag goed gemaakt worden. We togen naar Obdam, waar Victoria O E2 op ons stond te wachten. Vader Kane was verdwaald, maar kwam gelukkig nog een paar minuten voor de aftrap zijn zoon afleveren, die meteen kon beginnen.

De E10 heeft normaal altijd last van opstart problemen, maar daar waar vandaag geen sprake van. Ze zaten er direct bovenop. Er werd goed gestoord door de voorhoede, die bestond uit: Scott, Kane, Sem en Luuk. Natuurlijk niet met z'n vieren tegelijk. Onze robuuste verdedigers gaven daarbij prima ondersteuning, zodat we de bal iedere keer snel terugveroverde met z'n allen. De verdediging bestond uit: Rens, Stefan, Jip en Tim, die iedereen verbaasd als hele goede linksback. De keeper mogen we natuurlijk niet vergeten: Quinten. Zeer betrouwbare sluitpost. Vandaag ook een groot compliment voor het wisselen. Normaal is er nog wel eens een grommetje te horen. Daar was vandaag geen sprake van. Alleen de zon scheen niet, voor de rest was het een prima voetbalochtend.

Omdat we veel de bal hadden konden we lekker combineren. Dat ging vandaag heel goed. Luuk maakte maar 6 pirouetjes en dat is heel weinig. Na een corner kwam de bal pardoes voor de voeten van Jip. Hij dacht niet na. Bam! Doelpunt. 1-0. Terechte voorsprong. Die moest worden uitgebouwd. Veel aanvallen met kansen voor ons, maar helaas, je raad het al. 1-1. Gelukkig kreeg Kane het op zijn heupen. Hij stoomde op met de bal aan de voet, keek naar het gat in het doelnet achter de keeper. Bam! Hij schoot de bal er dwars doorheen. Verwarring alom, maar hij zat toch echt. 1-2. Rust.

Tweede helft het zelfde spelbeeld. Bam. Bam. Bam. 1-5. Doelpuntenmakers: Scott, subtiele intikker, Jip, Bergkamp boogbal over de keeper, Stefan, prachtige kopbal uit een corner. Het draaide als een tierelier. De meegereisde fans uit Heerhugowaard genoten met volle teugen Voor de statistieken scoorde de Victoria O nog 2 keer. Einduitslag 3-5. Een dik verdiende overwinning.

Man of the Match, de man van maar 6 pirouetjes, hij speelde erg goed vandaag: Luuk. Volgende week staat er een hele zware wedstrijd op het programma: Reiger Boys E10 - Kwiek 78 E2. Zij hebben de eerste wedstrijd gewonnen van SVW E7 en die wonnen afgelopen weekend van RKEDO E2. We zijn gewaarschuwd, maar met dezelfde inzet als vandaag kunnen we van iedereen winnen.