Zaterdag 25 januari de 1e wedstrijd van de nieuwe competitie uit tegen Vitesse, nee niet die uit Arnhem maar wel die uit Castricum. Dit team had hun competitie voor de winterstop ook gewonnen. Volgens Ron trainen ze 2x 1,5 uur per week. Dat is dus meer dan wij. Vooraf aan de wedstrijd aangegeven dat de verwachting was dat er nu wel meer tegenstand zou zijn dan voor de winterstop aangezien we wat hoger waren ingedeeld, dus de boel wel even op scherp gezet met de teambespreking!

Reiger Boys kwam flitsend uit de startblokken want al binnen 2 minuten was het, na een splijtende pass van Sterre, Lorraine die de 0-1 liet aantekenen, lekkere start natuurlijk! Het hele team stond goed en iedereen had er zin in en dat was goed te merken en dat kwam ook in de stand tot uiting. Na een fout van de keeper wist Lorraine al snel de 0-2 te scoren. Na een goede onderschepping van Merwe en daarna een strakke pass op Suzanne wist deze de 0-3 te maken. Even later na een hoekschop van Suzanne maakte Sterre nog de 0-4. Vitesse kwam niet echt voor ons doel want Benthe, Floor, Merwe en Christa hielden de "deur achter goed dicht". Vaak werd het balbezit van de tegenstander er al door onze middenvelders Selma en Sanne en Sterre uitgehaald dus dat ging prima. Bo stond deze keer op de linksvoor positie en kwam er een paar keer goed langs maar net geen doelpunt.

Met de boodschap van de coach in de rust dat de 2e helft best nog wel eens lastig kon zijn i.v.m. de tegenwind werd aan de 2e helft begonnen. Nou ging het allemaal net iets minder vloeiend de 2e helft dan in de eerste maar het beste van het spel bleef voor Reiger Boys. Ook Jenny was goed in vorm vandaag en maakte het de tegenstander behoorlijk lastig. Ze kreeg ook enkele kansen maar wist zelf helaas niet te scoren. Dit gold ook voor Britt en Coco die een dag voor hun verjaardag lekker liepen te ballen maar zichzelf geen cadeautje gunden door te scoren. Lorraine en Sanne wisten er beide nog wel één in te prikken, klasse meiden. Ook Ida speelde een goede partij zowel op het middenveld als in de achterhoede wordt met steeds meer vertrouwen gespeeld en gaat het steeds beter! Door een beetje ongelukkige uitverdedigen kegelde Sanne per ongeluk een tegenstander omver in ons strafschopgebied, penalty! Deze werd onhoudbaar ingeschoten . Even later was er nog een dieptepass en een snelle uitbraak van Vitesse van hun spits die niet meer kon worden ingehaald, nog een goal tegen wat de eindstand op 2-7 bracht. Ook hier was Daphne niets te verwijten want ook zij speelde een goede wedstrijd, vooral de verre uittrappen gaan steeds beter. De volgende uitdaging is om de doeltrappen ook zo ver te krijgen Daphne. Meiden ik heb een hele goede wedstrijd gezin van iedereen, mijn complimenten!