Gisteren was er voor ons een oefenwedstrijd geregeld tegen de MD2 van Reiger Boys. Omdat Esmee Dekker en Michelle er niet bij konden zijn had ik Sanne gevraagd zodat wij toch met een volledig team konden spelen. Vol goede moed begonnen de meiden aan de wedstrijd, er werd goed ruimte gemaakt aan de zijkanten en ook werd er veel overgespeeld. Uiteindelijk resulteerde dit in een aantal kleine kansen maar de bal mocht er niet in. Halverwege de eerste helft kwam de D2 opzetten en na een goede solo ging de bal langs Esmee het doel in, 1-0.

Dit was duidelijk een teleurstelling voor onze meiden en omdat ze heel graag zo snel mogelijk de gelijkmaker op het scorebord wilden zetten was is geen lijn meer in het spel. Er werd steeds meer op doel geschoten van posities wat niet kon en de vrije man werd niet meer gehoord. Met 1-0 gingen wij de rust in. Het enige wat ik de meiden in de rust had verteld is dat zij bij balverlies zoveel mogelijk druk op de tegenstanders moesten uitoefenen zodat zij geen tijd hadden om de bal te kunnen overspelen.

Vanaf het begin van de tweede helft werd dit ook goed uitgevoerd maar toch glipte er 1 speelster door onze verdediging en tekende voor de 2-0. Nu lieten onze meiden echter de moed niet zakken maar bleven naar de goal van de MD2 spelen. Al vrij snel kwam de bal aan de rechter kant bij Sanne en na een goede solo actie schoot zij de 2-1 binnen. Het duurde een paar minuten toen Floor vanuit het middenveld door kon lopen en de 2-2 in het doel liet verdwijnen. Alles was weer open en de bal ging nu beide kanten op. Toch konden wij niet voorkomen dat wij weer achter kwamen met 3-2. Omdat er nu meer gebruik van de zijkanten werd gemaakt kon Sanne de ruimte in het midden zoeken en de 3-3 maken. Nu wilden de meiden doorzetten en nadat Esmee een prachtig redding had verricht werd de bal van achteruit via het middenveld naar voren gespeeld en maakte Senna de 3-4. Dit was naar mijn idee onze mooiste goal van de middag, alles ging in goed overleg.

Vlak voor tijd maakte (volgens mij) Sanne het laatste doelpunt van de wedstrijd en eindigde de partij in een 3-5 overwinning. Meiden, jullie hebben gisteren laten zien dat jullie ook als team kunnen vechten voor de bal, als jullie dit iedere wedstrijd kunnen opbrengen kan het nog een leuke tweede seizoenshelft worden. Sanne bedankt voor het invallen.