elftalfoto RB mc1Na maandag de storm op het complex te hebben gehad, werd er woensdag weer getraind voor de wedstrijd tegen BFC MC1 en goed ook door de hele groep. Om 9 uur aanwezig om een goede voorbereiding te treffen voor een stormachtige week, ouders, familie en vrienden die van alle kanten het complex De Wending wisten te vinden. Een goede en verzorgde warming up met veel aandacht voor de spelvorm, starten we vanuit de kleedkamer met de wedstrijd met een solide verdediging Mandy, Tessa, Fabienne en Ashley die gaande weg lieten zien rustig rond te spelen, en het middenveld met Marouscha, Anika en Maxime waar zuinig en verzorgd voetbal op de mat werd gelegd.

De voorhoede bestond uit Chloe, Joy en Esmee die vonden dat de tegenstander vandaag maar eens achter hun aan moesten lopen, met veel creativiteit en mooie acties werd de goal al snel gevonden. Niet alles was goud wat onze meiden aanraakte, maar met mooi spel van achteruit opbouwend door Laura die fantastisch mee voetbalde en de achterhoede die zich breed aanbood. Was het een genot om te kijken dat hij keer op keer gemakkelijk het midden bereikte en daardoor de aanval de verdediging van BFC kon bestormen, door het laten vallen van de bal wisten de middenvelders vaak in scoringspositie kwamen. Toen er geven moment de score geopend werd door Joy die met de tweede goal een weergaloze pas van Ashley door de verdediging heen de wedstrijd opende werd er door het hele team gretig gereageerd, en een fantastische eerste helft op de mat gelegd. Waar tien minuten voor tijd de wissels Fay en Fiore invielen, die gelijk mee gingen in het voetbalgeweld wat Reiger Boys MC1 lieten zien. Met nog goals van Esmee en Chloe werd de ruststand van 5-0 bereikt, en we de lekkerste limonade van Noord holland gingen drinken met een luisterend oor naar trainer Edward die ons weinig te melden had na een super eerste helft. BFC MC1 kwam de tweede helft met een taak het veld op, weinig ruimte weggeven en het veld klein houden waar wij niet op hadden gerekend.

De tweede helft kwam Valerie er ook nog bij om de tweede helft met het team voor de ouders, trainers en supporters af te maken en een monster score te fabriceren. Niets werd minder waar en we begonnen met lopen met de bal, eigen succes en schoten van onmogelijke kanten, daartegen waren we onder de indruk van de strijdlust die BFC liet zien. Wij hielden het middenveld groot en te ver van de aanval en verdediging. Waardoor BFC het gevoel kreeg dat zij nog een doelpunt konden scoren, wat zo ook gebeurde met een mooie droge knal in de kruising. Maar hier waren wij niet van onder de indruk en gingen gewoon verder met de tegenstander te helpen om lekker te kunnen voetballen, vergeet niet dat je met een taak in het veld staat en spelvormen zal moeten hanteren. De hele tweede helft werd er niet gevoetbald en meer gezocht naar een eigen succes, vergeet niet dat je op een teamsport zit en volgende week JVC staat te wachten. Die namelijk 1-1 gelijk speelden tegen Cobu Boys .........., wat altijd lekker is om te horen...

Hard trainen, Eén zijn, taken uitvoeren en net zo voetballen als in de eerste helft

TIP van de week: Voer je niet je taak uit, verliest je team zijn samenstelling...........