Vandaag de uitwedstrijd tegen Berdos ME1 uit Bergen gespeeld. Omdat zij zesde stonden in de competitie en wat onvoorspelbare uitslagen hadden genoteerd had ik geen idee wat ons vandaag te wachten stond. Omdat Esmee er niet bij kon zijn vandaag had ik besloten om Senna rechts naast Kylie in de voorhoede te zetten. Het begon gelijk scherp en de aanval werd dan ook direct door de meiden gezocht en ook gevonden. Na een paar goede combinaties kwam de bal voor de voeten van Kylie en zij schoot onberispelijk raak, 0-1. Omdat het een vrij eenzijdige wedstrijd werd zal ik de rest van de doelpunten in de eerste helft even achter el;kaar vermelden. Kylie 0-2, Senna 0-3, Michelle 0-4, Floor na een mooie solo 0-5, Floor tekende ook voor de 0-6, Kylie nam een corner en deze verdween door een eigen speelster van Berdos ME1 in het doel en zo werd het 0-7, als laatste in de eerste helft raakte Michelle (naar eigen zeggen) verkeerd en rolde de 0-8 binnen.

Tijdens de rust heb ik aan de meiden verteld dat zij het de tweede helft zelf zouden moeten doen zonder mijn coaching langs de lijn omdat ze daar ook weer veel van leren. Nu ken ik mezelf vrij goed en wist ik ook dat dit een utopie zou zijn maar het was voor mij ook een uitdaging of ik het vol zou houden om alleen de wissels te regelen. De eerste 10 minuten in de tweede helft kon ik het nog volhouden maar omdat er tijdens deze tien minuten maar twee uitgespeelde doelpunten van Senna werden gemaakt ging ik me er toch weer mee bemoeien. Sorry meiden maar in de toekomst gaat het mij echt wel lukken en dan kunnen jullie elkaar netjes aanwijzingen geven. Na het tweede eigen doelpunt van Berdos 0-11 en nog eenmaal een goal van Kylie werd de eindstand van 0-12 op het bord gekrijt. Hierna volgde de strafschoppen die voor onze meiden nog wel een grote uitdaging waren. Omdat de scheidsrechter van Berdos vond dat onze meiden al hard konden trappen werd de bal op een afstand van minimaal 10 meter van het doel geplaatst om ze het scoren onmogelijk te maken. Het enige wat hij daarmee bereikte was dat Esmee alle 8 penalty's gestopt heeft en dat Kylie, Michelle en ook Aranka gewoon de bal achter de keepster kregen. Uitstekend resultaat meiden en ook weer heel goed samengespeeld en de bal het werk laten doen. Volgende week spelen wij de thuiswedstrijd tegen Assendelft en als wij een plaats willen stijgen moeten we die wedstrijd winnen. Maandag en woensdag weer lekker trainen en zoals het er nu voorstaat kunnen wij op volle oorlogssterkte tegen Assendelft spelen. Deze week gaan de extra complimenten naar Floor omdat zij op wel 5 verschillende posities heeft gespeeld, perfect Floor.