Vandaag mochten de meiden eindelijk weer eens hun voetbalkwaliteiten tonen en wel thuis tegen Uitgeest ME1. Omdat Senna en Floor nog op vakantie waren speelden wij de eerste 10 minuten zonder wissel en kwam daarna Sanne erbij om in ieder geval 1 wisselmogelijkheid te hebben. Al vrij snel was het een gespeelde wedstrijd omdat onze meiden elkaar inmiddels blindelings kunnen bereiken en steeds opnieuw vrij lopen zodat zij de bal weer kunnen ontvangen. In de eerste helft heb ik heel veel dingen terug gezien die jullie op de trainingen geleerd hebben van Ingmar en Peter, er werd zelfs teruggespeeld om via de andere kant de aanval weer in te zetten.

Ik zal even het doelpunten verloop van de eerste helft noteren : Esmee 1-0, Kylie 2-0, Kylie 3-0, Sanne 4-0, Britt (uit de vrije trap) 5-0, Sanne 6-0, Kylie 7-0, Sanne 8-0, Sanne 9-0, Kylie 10-0, Esmee 11-0, Esmee 12-0, Kylie 13-0 en eindelijk voor Uitgeest floot de scheidsrechter voor de rust. Tijdens de rust had ik verteld dat wij de tweede helft wind tegen zouden krijgen en dat de ballen dus laag en kort gespeeld moesten worden. Ook heb ik erop aangedrongen vooral niet allemaal naar het doel te lopen maar goed te blijven overspelen. Begin van de tweede helft zag je toch bij onze meiden de drang om de score te vergroten en liepen zij vaak tegen de verdediging aan in plaats van rustig terug te spelen en de andere kant te zoeken. Toch kwam er na een minuut of 5 weer het besef dat het anders moest en zo werd er weer lekker gespeeld en scoorden de meiden vrolijk verder. Michelle met een mooie solo maakte de 14-0, Sanne 15-0, Sanne 16-0, Sanne 17-0, toen kwam er door miscommunicatie achterin toch nog een speelster van Uitgeest door en kwamen ook zij van de hatelijke 0 af, het is ze gegund. Als antwoord kregen zij nog de 18-1 van Sanne en de 19-1 als toegift van Kylie, dit was tevens de eindstand. Bij het begin van de tweede helft schoot Esmee nog een bal over de doellijn maar omdat alleen zij (en de ouders langs de lijn) stond te juichen had de scheidsrechter het idee dat hij er toch niet in zat (waar heb ik dat eerder meegemaakt!!). Meiden, fantastisch gespeeld en deze week wil ik een extra compliment maken aan onze achterhoede. Keepster Esmee, Aranka, Britt en ook Michelle hebben prima werk verricht en hadden goed in de gaten dat zij af en toe mee naar voren konden maar ook op tijd terug moesten zijn. En ik wil Sanne bedanken voor een prima invalbeurt met 8 goals en een paar assists. Allemaal nog een prettig weekend en tot maandag op de training.