Ook deze week konden wij weer beschikken over een complete en fitte selectie die het op moest nemen tegen Vitesse '20 ME1. De gebruikelijke opstelling werd doorgenomen in de kleedkamer, ik had deze week 1 wijziging doorgevoerd en wel Floor op het middenveld en Senna in de achterhoede. Na het inspelen en de geweldige yell begon de wedstrijd. Vanaf de eerste seconde doken onze meiden op de bal en gingen ook direct naar voren spelen. Het was in het begin nog een beetje rommelig en er werd te weinig naar elkaar gezocht of geroepen waardoor de tegenstander de ballen makkelijk kon tegenhouden. Na enkele minuten kwam dan toch de eerste goede bal door en Esmee tekende voor de eerste goal, 1-0. Nu werd het allemaal iets makkelijker voor de meiden en de bal werd wederom door Esmee in het doel geschoten, 2-0. Achterin hadden onze meiden weinig te vrezen want voordat de bal de middenlijn zou passeren had ons middenveld hem alweer onderschept. Na een paar mooie ballen onderling te hebben overgespeeld rolde de bal voor de voeten van Kylie en zo kwam de 3-0 op het scorebord. Voor de rust kregen wij nog genoeg kansen maar de enige die de bal nogmaals tegen de touwen kon krijgen was alweer Esmee, 4-0 was dan ook de ruststand.

Tijdens de rust kon ik de meiden even vertellen dat de bal meer rond moest gaan en dat er ook meer op doel geschoten kon worden omdat de keepster vrij klein was. Gelijk na het fluitsignaal van de scheidsrechter (die lekker lang had kunnen uitrusten tijdens de limonade) was de drang naar voren goed bij onze meiden te zien. Ik kan ieder doelpunt omschrijven maar de meesten van jullie vinden mijn verslagen al zo lang dus dan doe ik dat maar niet. Het komt neer op het volgende score verloop in de tweede helft : 5-0 Kylie, 6-0 Kylie, 7-0 Kylie, 8-0 Kylie, 9-0 Kylie en 10-0 FLOOR, 11-0 Esmee, 12-0 Esmee en 13-0 Kylie. Zo, dat is er uit!! Wil ik nog wel even terug komen op de 11-0 waarbij er zo gigantisch mooi overgespeeld werd via 5 of 6 meiden. Dat is waar mensen voor langs de lijn staan te kijken, dit kunnen jullie zo goed alleen doen jullie het soms te weinig. Het maakt overigens niet uit wie de doelpunten maakt maar hoe de doelpunten voorbereidt worden is ook zeer belangrijk. Het laatste deel van de wedstrijd ging het kaatsen en overspelen zo goed dat wij dat misschien volgende week gelijk moeten proberen.

Ingmar en Peter wil ik deze week in het bijzonder bedanken want na 3 mindere penalty sessies voorgaande wedstrijden hebben nu op een na alle meiden hun penalty gescoord, prima. Ook wil ik Aniek bedanken dat zij met haar moeder een deel van de wedstrijd wilde komen kijken. Aniek, als jij besluit te gaan voetballen ben je bij ons team van harte welkom. Ik heb de nieuwe teamfoto op de teamsite gezet en als het goed is komen jullie binnenkort allemaal afzonderlijk met je foto links boven langs, dat gaat via Reiger Boys. Alle wedstrijdverslagen zet ik ook op de site en daar heb ik ook een topscorer lijst opgezet, maar dat is voor de lol.