Deze dag was weer een goede gelegenheid om te laten zien wat we waard zijn, we speelden de uitwedstrijd tegen WSV 30 ME1 die tweede op de ranglijst stonden. Het was nog maar net licht geworden toen wij moesten vertrekken naar Wormer en de vraag was dan ook of alle meiden wakker zouden zijn. Het team was compleet zodat wij weer op volle sterkte ten aanval zouden gaan. Voor de wedstrijd had is gezegd dat ze vanaf de eerste seconde scherp zouden moeten zijn want hier zou voor ons een kans liggen om weer een of meerdere plaatsen te stijgen. Iedereen begon ook zeer scherp, de ene pass was nog strakker dan de andere. Toch duurde het nog tot de 10e minuut voordat de eerste goal gemaakt kon worden, Kylie schoot van afstand op de lat en via de keeper rolde hij erin, 0-1. achterin hadden Britt en Aranka geen enkele moeite met het opvangen van de tegenstander en voordat zij het in de gaten hadden was de bal alweer vooruit gespeeld en was de 0-2 van Kylie een feit.

Op het middenveld stonden Anouk, Senna, Esmee en Michelle die in de eerste helft goed mee naar voren bewogen als wij in de aanval waren en ook weer op tijd terug kwam als wij moesten verdedigen, prima meiden. Ook Floor wist gelijk wat haar taken zouden zijn, achterin beginnen en daarna vanuit het middenveld naar voren opkomen maar omdat zij zich wat ziekjes voelde had ik haar gezegd niet te veel te gaan lopen want dat is zonde van de energie. Uiteindelijk kwam de lange bal bij Esmee terecht en zij aarzelde geen moment, 0-3 was nu de stand. Omdat WSV 30 vorige week nog met 10-0 gewonnen had waren wij voorbereid op een offensief spel van hen maar ik denk dat ook zij overdondert waren door het spel van onze meiden dat zij alleen nog maar aan verdedigen toe kwamen. Voor de rust zorgde Kylie nog voor de 0-4 nadat Aranka een geweldige pass recht door het midden had verstuurd en Kylie alleen maar hoefde in te schieten. 0-4 was ook de ruststand.

Tijdens de rust had ik de meiden geadviseerd om zo te blijven spelen en vooral lekker te blijven tikken maar ik denk dat WSV 30 zich had aangepast om niet te veel doelpunten tegen te krijgen en zij kozen er duidelijk voor om meer verdedigend voetbal te spelen. Dit zorgde ervoor dat wij minder makkelijk konden tikken want wij hadden soms iets te veel tijd nodig om de bal te controleren. Meiden, jullie moeten er vanuit gaan dat een bal bij de tegenstander altijd van haar voet af kan springen, zo ben je voorbereidt om gelijk in actie te komen. Na wat minuten heen en weer spelen van beide ploegen kwam de bal weer eens voor de voeten van Kylie, ze schoot weer lekker hard op doel en zo was ons laatste doelpunt van dit weekend ook weer gemaakt, 0-5. Op dat moment waren onze meiden iets minder geconcentreerd en liepen ze weer te veel uit positie zodat WSV toch weer aan de aanval kon beginnen. Toen ik Britt van het veld droeg omdat zij even geblesseerd geraakt was hoorde ik opeens gejuich en bleek dat er toch nog een tegendoelpunt gescoord was, 1-5.

Meiden, jullie hebben echt weer een lekker potje voetbal op de "kunst"grasmat neergelegd, ik ben weer trots op jullie en misschien zijn wij wel weer een plaatsje gestegen op de ranglijst.
Deze week wil ik keepster Esmee even een extra compliment geven, zij heeft inmiddels al zoveel ballen tegengehouden. Tijdens de drie competitie wedstrijden heeft zij nog maar 5 doelpunten doorgelaten en tijdens de penalty sessie heeft zij er al 2 zelf gescoord en 22 van de 24 strafschoppen gestopt, toppie Esmee.

Allemaal een prettig weekend en maandag weer lekker trainen bij Ingmar.