Voor de derde speelronde van de competitie wordt er koers gezet richting Schagen, waar de C1 van de plaatselijke V.V. de tegenstander is van Reiger Boys C1. Vanwege een niet meewerkend digitaal wedstrijdformulier, gaat de wedstrijd ruim een kwartier later dan bedoeld van start. Schagen komt fel uit de startblokken en probeert te voorkomen dat Reiger Boys in de wedstrijd komt. De thuisploeg slaagt hier aardig in maar door een eigen doelpunt in de 5e minuut helpen ze Reiger Boys aan een makkelijk gekregen 0-1 voorsprong. Door de speelwijze van de thuisploeg en de ongeconcentreerde instelling bij Reiger Boys, ontstaat hierna een wedstrijd waarbij het volgende doelpunt aan beide kanten kan vallen. Reiger Boys creëert wel de beste mogelijkheden hiertoe, maar de echte wil om de wedstrijd vroeg te beslissen blijkt vandaag te ontbreken. Het past dan ook in het beeld van de wedstrijd dat in de 17e minuut de 0-2 valt uit een dood spelmoment. Het is Cem die van een meter of twintig een vrije trap buiten bereik van de keeper in het doel krult. Ook na deze tweede treffer blijft het spel van Reiger Boys ver onder de maat. Heel veel passes zijn niet nauwkeurig en veel duels worden verloren. Omdat Schagen een team is dat nog veel moet verbeteren aan het combineren, blijft echt gevaar voor het doel van Reiger Boys uit en daardoor wordt het rustsignaal gehaald met de 0-2 tussenstand.

Als dan de tweede helft van start gaat hoop je als supporter van Reiger Boys dat de jongens met een andere instelling gaan beginnen. Maar helaas blijft het bij hoop en moeten de supporters toezien dat hun team al snel na de hervatting de eerste tegentreffer moet incasseren. Een aanval door het hart van de defensie wordt door hun spits keurig afgerond, waarmee Schagen de marge terugbrengt tot één doelpunt. Hierna wordt het zo nu en dan billenknijpen voor de Reiger Boys-aanhang. Regelmatig weet Schagen ver op de helft van Reiger Boys te komen. Een minuut of zes na de aansluitingstreffer is het opnieuw de spits van de thuisploeg die de verdedigers van Reiger Boys zijn hielen laat zien. Helaas voor hem moet hij vlak daarna toezien dat zijn inzet door Brad met een mooie reflex wordt gepareerd. Reiger Boys slaagt er nog steeds niet in om de bal lang in de ploeg te houden en goede mogelijkheden tot scoren te creëren. Het oogt allemaal wat slordig en ongeïnteresseerd wat de jongens op de mat leggen. In de 45e minuut lukt het eindelijk wel weer eens. Na een aanval over de linkerflank is het Lars die de bal op een presenteerblaadje legt voor Kevin. Deze twijfelt geen moment en schiet beheerst de 1-3 in de touwen. Schagen laat het er niet bij zitten en opent nog een blik met strijdlust. Met succes, want twee minuten later wordt de 2-3 binnengeschoten door de gastheren. De marge is weer terug naar één en de wedstrijd nog niet gespeeld. Het spel golft nu heen en weer over het veld. Leuk voor de toeschouwers, maar vervelend voor de mensen die weten dat dit Reiger Boys zoveel meer kan dan dat ze vandaag laten zien. Zeven minuten na de treffer van Schagen slaagt Reiger Boys er in om de marge weer op twee te brengen. Een verdwaalde bal wordt door Kevin goed ingeschat en bij de tweede paal keurig ingetikt. De jongens van Schagen geven het ook nu nog niet op en doen er alles aan om weer terug in de wedstrijd te komen. Misschien is het de vermoeidheid die zijn tol begint te eisen, want gevaarlijk weet de thuisploeg niet meer te worden. Aan de andere kant blijft Reiger Boys slordig spelen en weet hierdoor evenmin nog voor meer gevaar te zorgen. Zo tikt het klokje van de scheidsrechter naar de zeventig minuten zonder dat er nog wat aan de stand veranderd. Ondanks het matige spel kan Reiger Boys toch drie punten aan het totaal toevoegen.