Vandaag was voor ons de eerste echte beproeving, de thuiswedstrijd tegen RKEDO ME1. Deze meiden hadden vorige week voor de beker al met dubbele cijfers van hun ME2 gewonnen dus we wisten dat we aan de bak moesten. Omdat wij Esmee als nieuwe aanwinst erbij hebben gekregen konden wij gelijk met twee wissels spelen wat erg fijn bleek te zijn. De vader van Britt wilde voor ons fluiten omdat er geen scheidsrechter voor onze wedstrijd beschikbaar was, bedankt hiervoor Robert Jan.

Een minuut of twintig later dan gepland begonnen wij vol goede moed aan deze belangrijke bekerwedstrijd. Vanaf het begin werden onze meiden door RKEDO onder druk gezet waardoor wij vrij snel in een verdedigend elftal veranderde, dit is niet ons gewone voetbal maar het liep nu eenmaal zo. Zelf creëerden wij te weinig openingen langs de zijkant waar de ruimtes vrij groot waren en RKEDO benutte iedere meter van het veld waardoor wij alleen maar achter de bal aan konden lopen. Halverwege de eerste helft kwamen zij dan ook op een verdiende 0-1 voorsprong na mooi combinatie voetbal. Na dit doelpunt leken onze meiden een beetje van slag, ballen werden te zacht (snurkballen) ingespeeld, mensen gingen op verkeerde posities lopen en er liepen te veel meiden naar voren zodat bij balverlies de achterhoede nog meer in de problemen kwam. Zo kon het dan ook gebeuren dat RKEDO met 3 man kon gaan aanvallen tegen twee van onze verdedigers en werd het 0-2. Vlak voor de rust kon Floor de stand nog een stukje draaglijker maken met een mooie solo actie, 1-2 was de ruststand.

In de rust zag je dat de meiden alweer aardig door de conditie heen waren, dit komt ook gedeeltelijk omdat wij een 2-2-2 en keepster Esmee systeem hanteerde. Dit heb ik gedaan om wat extra druk op het middenveld te zetten alleen vergt dat ook veel loopwerk. Tijdens de rust heb ik de meiden verteld dat wij moesten proberen meer uit de verdedigende stellingen te treden en meer de aanval te zoeken.

Begin van de tweede helft zag je dan ook meer ballen naar voren gaan maar RKEDO had genoeg speelsters achterin staan waardoor wij er niet echt doorheen konden komen. Wel gingen de meiden meer overspelen en de bal het werk laten doen maar er werd nog steeds te veel op verkeerde posities gelopen en te weinig gebruik gemaakt van de ruimtes aan de zijkanten. Misschien had ik er verstandiger aan gedaan om een 3-1-2 en keepster Esmee opstelling te hanteren maar soms moet je gokken op een ommekeer van de wedstrijd. Uiteindelijk kon RKEDO de vlak voor het einde de wedstrijd in het slot gooien met een fraaie goal, 1-3. Dit was ook de eindstand. Meiden, niet teleurgesteld zijn want jullie hebben gestreden voor wat jullie waard zijn, zo is verliezen helemaal niet erg. Als wij wat verder in de competitie zijn en iedereen aan elkaar gewend is en weet wat haar positie is gaan wij dit soort wedstrijden ook wel winnen.